רגל קרושה – מתכון לרגל קרושה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

רגל קרושה – מאכל יהודי מזרח אירופאי.

את הרגל הקרושה נהגו להכין משאריות בשר,עצמות רגל,רגלי תרנגולת וגידים.

אלו חלקים מלאים בג’לטין טבעי – מתבשלים שעות והרוטב הופך לג’לטיני – מה שנותן למאכל את המראה והמירקם שלו.

בילדותי אימי הייתה מכינה את המאכל לאבא , היחיד שהיה אוכל ונהנה כל כך מהמאכל.

אנחנו הילדים היינו אוכלים את הביצים הקשות שהיו מונחות למעלה.

שנים שלא ראיתי את המאכל , ומה גם שמעולם לא הכנתי אותו.

השבוע ראיתי את התמונה אצל הבלבוסטה – אסתר ברקו היקרה ,

חברתי לפייסבוק ומיד ביקשתי את המתכון .

אסתר שמחה ונענתה לבקשה.

והנה המתכון של אסתר.

1-2 קילו של גידים ,עצמות רגל, גרון הודו, עצמות עם בשר

2-4 עלי דפנה

חופן פלפל אנגלי

ירקות למרק – גזר, ענפי סלרי, שורשי פטרוזיליה וסלרי

מלח, פלפל

שום כתוש לפי טעם 3-4 שיניים  או יותר

 

איך מכינים רגל קרושה ?

 

אסתר מכינה בסיר לחץ – (אפשר להכין בסיר רגיל – בבישול ארוך של כ- 3 שעות).

מניחים את הבשר והעצמות בסיר עם מים – מכסים עד 3/4 מגובה התבשיל כמו למרק.

מוסיפים ירקות המרק והתבלינים מלבד השום.

מבשלים כשעה וחצי .

לאחר שהתקרר מעט קוצצים את הבשר דק.

מסננים את הנוזלים ומעבירים חזרה לסיר , מוסיפים את הבשר הקצוץ ואת השום ופלפל שחור.

מבשלים עוד כ 2-3 דקות.

מקררים ושופכים לתבנית זכוכית.

מומלץ להוסיף מלמעלה חצאי ביצים קשות .

מכניסים לקירור.

פורסים קר  ומגישים .

תודה אסתר יקרה על המתכון !

 

רגל קרושה – מנה ראשונה מצויינת להגשה בחג הפסח ובכלל

כאן מבחר מתכונים מהמטבח הרומני שלי 

מבחר מתכוני פסח 

חג שמח !

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ?  מתנות קטנות האינסטגרם 

 

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments