רגל קרושה – מאכל יהודי מזרח אירופאי.
את הרגל הקרושה נהגו להכין משאריות בשר,עצמות רגל,רגלי תרנגולת וגידים.
אלו חלקים מלאים בג’לטין טבעי – מתבשלים שעות והרוטב הופך לג’לטיני – מה שנותן למאכל את המראה והמירקם שלו.
בילדותי אימי הייתה מכינה את המאכל לאבא , היחיד שהיה אוכל ונהנה כל כך מהמאכל.
אנחנו הילדים היינו אוכלים את הביצים הקשות שהיו מונחות למעלה.
שנים שלא ראיתי את המאכל , ומה גם שמעולם לא הכנתי אותו.
השבוע ראיתי את התמונה אצל הבלבוסטה – אסתר ברקו היקרה ,
חברתי לפייסבוק ומיד ביקשתי את המתכון .
אסתר שמחה ונענתה לבקשה.
והנה המתכון של אסתר.
1-2 קילו של גידים ,עצמות רגל, גרון הודו, עצמות עם בשר
2-4 עלי דפנה
חופן פלפל אנגלי
ירקות למרק – גזר, ענפי סלרי, שורשי פטרוזיליה וסלרי
מלח, פלפל
שום כתוש לפי טעם 3-4 שיניים או יותר
איך מכינים רגל קרושה ?
אסתר מכינה בסיר לחץ – (אפשר להכין בסיר רגיל – בבישול ארוך של כ- 3 שעות).
מניחים את הבשר והעצמות בסיר עם מים – מכסים עד 3/4 מגובה התבשיל כמו למרק.
מוסיפים ירקות המרק והתבלינים מלבד השום.
מבשלים כשעה וחצי .
לאחר שהתקרר מעט קוצצים את הבשר דק.
מסננים את הנוזלים ומעבירים חזרה לסיר , מוסיפים את הבשר הקצוץ ואת השום ופלפל שחור.
מבשלים עוד כ 2-3 דקות.
מקררים ושופכים לתבנית זכוכית.
מומלץ להוסיף מלמעלה חצאי ביצים קשות .
מכניסים לקירור.
פורסים קר ומגישים .
תודה אסתר יקרה על המתכון !
רגל קרושה – מנה ראשונה מצויינת להגשה בחג הפסח ובכלל
כאן מבחר מתכונים מהמטבח הרומני שלי
מבחר מתכוני פסח
חג שמח !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? מתנות קטנות האינסטגרם
חזרה לדף הראשי !