קניוח מהמם של מסעדות שמכינים ממש בקלות .
לא צריך להיות אופים מנוסים כדי להוציא מנה כזו משגעת , מרעננת ושווה.
מגישים למרכז השולחן ותוך פחות מדקה היא מתחסלת
את הקינוח הכין לנו יובל לערב מפנק.
שילוב של תותים קצפת וקרם מסקרפונה עם קרמבל קראנצ’י פריך – מה צריך יותר ?
הקינוח מכיל תותים טריים ,קרם וקראמבל פריך .
כשנגמרת העונה אפשר להחליף בפירות אחרים כמו דובדבנים , ענבים , משמש, פירות יער וכו’.
קינוח קראמבל כמו שמגישים במסעדות מעולה לאירוח בשבועות
המצרכים –
לקרמבל –
100 גר’ חמאה
50 גר’ סוכר
150 גר’ קמח
קורט מלח
חופן פיסטוקים גרוסים /אגוזי מלך
להכנת המנה –
חופן תותים טריים חצויים
עלי נענע לקישוט
כחצי גביע מסקרפונה
150 גר’ שמנת מתוקה להקצפה 38 % + 2 כפות אבקת סוכר + תמצית וניל
לרוטב תותים מהיר –
4-5 תותים +2 כפות סוכר
מעט בזיליקום
אופן ההכנה-
מחממים תנור 180 מעלות
- במעבד מזון מניחים את מצרכי בצק הקראמבל ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים את הפיטוקים הגרוסים
- מפזרים על גבי נייר אפייה בתבנית ומכניסים לאפייה בתנור 15 דקות עד שהפירורים מזהיבים
- מוציאים ומקררים.
- מבשלים 4-5 תותים עם סוכר כ- 4-5 דקות עד לקבלת רוטב תותים.
- מסננים מעט מהנוזלים.
- הכנת המנה-
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה עם 2 כפות אבקת סוכר ווניל .
- משלבים את המסקרפונה ומקציפים לקבלת קרם אחיד.
- מחלקים קצפת ל- 2
- לחלק אחד משלבים מעט מרוטב התותים וקוצצים עלה של בזיליקום /נענע
- מסדרים תותים חצויים בצלחת ההגשה
- משלבים כפות גדושות מ – 2 סוגי הקרם.
- מפזרים ברווחים את הקרמבל מקשטים בעלי נענע ומגישים למרכז השולחן
- מופלא וטעים !