עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
פשטידת כרובית מהירה וקלה להכנה
פשטידת הכרובית של אמא – זו הפשטידה שאמא מכינה כל שבוע כבר המון שנים.
אי שם בשנות ה- 80 המתכון הועבר בין החברות , כנראה מתכון שנכתב באחד העיתונים.
בכל מקרה פשטידת כרובית נהדרת וקלה מאוד להכנה.
אצל אמא שלי כמעט כל שבוע ביום שישי היא חלק מהארוחה.
הפשטידה היא פרווה – ללא מוצרי חלב ומתאימה לארוחות בשריות או חלביות.
אני מאוד אוהבת כרובית ויש כאן בבלוג המון מתכונים שווים עם כרובית .
אם גם אתם כמוני – כנסו כאן – מתכונים עם כרובית
מתנות קטנות באינסטגרם
איך מכינים פשטידת כרובית מהירה וקלה להכנה ?
המצרכים – לפשטידה בתבנית מלבנית בינונית
כרובית גדולה
תפוח אדמה חתוך לקוביות
בצל קצוץ (במקור המתכון 2 כפות מרק בצל)
2 כפות גדושות מיונז
מעט מלח, פלפל שחור
3 ביצים
3 כפות קמח תופח
אופן ההכנה-
- מחממים תנור 175 מעלות
- מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן עד להזהבה יפה (על השלב הזה אפשר לדלג אם שמים מרק בצל)
- מבשלים את פרחי הכרובית ותפוח האדמה במים עד לריכוך .
- קוצצים את הכרובית בסכין ואת תפוח האדמה מרסקים.
- משלבים לתוך התערובת את שאר המצרכים ומערבבים לתערובת אחידה
- משמנים תבנית במעט שמן ומפזרים חופן פירורי לחם .
- מעבירים את תערובת הפשטידה לתבנית.
- מכניסים לאפייה של כ- 40 דקות
פשטידת כרובית קוצרת מחמאות – רוצו להכין !
פשטידת כרובית מהירה וקלה להכנה
- במידה ורוצים להכין את הפשטידה ללא גלוטן – מחליפים את הקמח לקמח עדשים או קמח אחר ללא גלוטן.
מבחר ענק של מתכונים והכל צמחוני !
למה מיונז ?
מפוצץ בחומר משמר