טארט שכבות פרג-אגוזים ותפוחים

 

IMG_2406

עוגת שכבות של אושר, כך אני קוראת לעוגה הנפלאה הזאת.

עוגת שכבות אלוהית לכל אוהבי הפרג ובכלל.

שכבת פרג ומעליה שכבה של אגוזים ומעליה שכבה שלישית של תפוחים, 

ואז שלא יחסר, ריבת שזיפים-פובידל. 

את כל הטוב הזה עוטף בצק פריך ונמס בפה.

14233502_1189146871145334_1791091346_o

 

 

 

 

העוגה הזאת היא אחת העוגות המפורסמות של בית הקפה דמל בווינה.

קונדטורית "דמל" שנוסדה  ב- 1786 היא חוויה לכל מטייל בווינה ובמיוחד לחובבי האפייה.

אינסוף סוגי עוגות . מומלץ להיכנס ולחוות אותה.

 

תמונת העוגה המקורית-

 

14089405_1190176001042421_1726735673_n (1)

 

 

 

העוגה נוצרה ממראה עיניים ומטעימה של העוגה בבית הקפה.

שאני לא אכין ?

אני הרי חובבת מושבעת ומכורה לפרג .

הייתי חייבת לפצח את המתכון ולהכין אותה.

יצאה עוגה מיוחדת במינה.

אז, אם אתם רוצים להרגיש לרגע שאתם בווינה, 

בואו להכין,

 

IMG_2368

 

למשקיענים בלבד!

 

14248005_1189020421157979_1781908164_o

העוגה מורכבת משכבת בצק פריך שעוטף את כל השכבות הפנימיות.

פרג,אגוזים ותפוחי עץ, בניחוח רום וקינמון .

 

 

 

לבצק הטארט –

150 ג"ר חמאה

ביצה

50 ג"ר סוכר

גרד מחצי לימון

קורט מלח

כוס ו-3/4 קמח

 

תערובת הפרג-

200 ג"ר פרג טחון טרי

100 מ"ל חלב

100 מ"ל שמנת מתוקה

1/3 כוס סוכר

2 כפות גדושות דבש

ביצה

30 ג"ר חמאה

חצי כפית קינמון

2 כפות תמצית רום איכותית

גרד מחצי לימון

כף קורנפלור

 

 

תערובת האגוזים-

175 ג"ר אגוזי מלך טחונים 

1/3 כוס אבקת סוכר

ביצה

2 כפות תמצית רום טובה

כף רום משקה אלכוהולי/ברנדי

כף גדושה קמח תופח

 

תערובת תפוחי העץ-

4 תפוחי עץ גדולים מסוג גראנד סמיט

1/3 כוס סוכר

כפית גדושה קינמון

כף רום -משקה אלכוהולי או ברנדי

2-3 כפות פובידל- ריבת שזיפים

 

מתחילים בהכנת הבצק-

אפשר במיקסר או ידנית.

מערבבים מעט את החמאה והסוכר . מוסיפים את הביצה, 

משלבים את שאר המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.

עוטפים בניילון ומכניסים לקירור כחצי שעה עד שעה.

 

הכנת תערובת הפרג-

מניחים בקלחת את כל המצרכים מלבד הרום, הביצה,הקינמון וגרד הלימון.

מחממים על אש בינונית תוך כדי בחישה בישול של כ- 5 דקות.

מורידים מהאש ומשלבים את הרום הקינמון, גרד הלימון וביצה. מקררים.

התערובת צריכה להיות מקוררת בטמפרטורת החדר.

 

 

 

הכנת תערובת האגוזים-

מניחים בקערה את כל מצרכי התערובת ובוחשים לתערובת אחידה.

 

 

תערובת התפוחים-

מקלפים ופורסים את התפוחים לפרוסות דקות.

מניחים בקערה ומוסיפים סוכר,קינמון וגרד לימון.

מערבבים היטב ומניחים בצד.

 

הרכבת העוגה-

מרפדים תחתית של תבנית קפיצית קוטר 22 בנייר אפייה.

משמנים מעט את הדפנות עם חמאה.

מחלקים את הבצק ל- 3 . שליש אחד בתחתית, שליש שני -דפנות התבנית ,

וחלק אחרון לכיסוי הפאי מלמעלה.

משטחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה  כך יותר קל לרפד.

לאחר ששיטחנו את התחתית והדפנות. מכניסים לפריזר לכרבע שעה להתייצבות .

מניחים את שכבת הפרג ראשונה.

IMG_2352

מעליה מניחים את שכבת האגוזים.

רצוי להניח את שכבת האגוזים  בעזרת זילוף .

 

מעל האגוזים מניחים את פרוסות התפוחים מסביב באופן אחיד.

 

את הריבה מפזרים באופן חופשי עם כפית מסביב.

14274497_1189446427782045_1453214704_o

 

מרדדים את החלק השלישי של הבצק לעיגול בגודל התבנית ומכסים את התפוחים.

חותכים מספר חריצים בבצק -ליציאת האדים בזמן האפיה.

IMG_2361

מכניסים לאפייה של 170 מעלות לכ- שעה ורבע.

מתאפקים וחותכים את העוגה רק לאחר שהתקררה לגמרי !

IMG_2368

IMG_2402

בתאבון!

 

תהנו 🙂

 

תכינו שווה- ואם אתם מכינים אשמח אם תשתפו , תגובה תתקבל בברכה ! 

תגובות

תגובות