
פאי /טארט קרם שקדים עם אגסים – זה אחד השילובים הטעימים שיש
בצק פריך נימוח ומעליו מלית של שקדים נהדרת בטעם מרציפני
בתוך המלית משולבים אגסים שבושלו לריכוך .
יוצא ביס מעלףףף.
אז מי אמר שצריך להכין קינוח גבינתי לשבועות ?
מכינים תבנית טארט מתפרקת בקוטר 22
אפשר בהחלט להפתיע עם הטארט הנפלא הזה
מרפדים תחתית בנייר אפייה אפשר גם לרפד הכל סביב
המצרכים –
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס + כף שטוחה קמח (150 גרם)
קמצוץ של אבקת אפייה (פחות מרבע כפית )
3 כפות אבקת סוכר כ- 50 גר’
כפית מחית וניל או סוכר וניל
גרידה מלימון
קורט מלח
חלמון
למלית-
80 גרם חמאה רכה
100 גרם קמח שקדים
80 גרם אבקת סוכר
ביצה
כפית תמצית שקדים
כף קורנפלור (10 גרם)
לאגסים-
2 אגסים גדולים
השתמשתי באגס האדום אבל כל אגס טרי הוא טוב
3 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
מיץ מלימון
גרידה מלימון
שקית סוכר וניל
חופן פרוסות שקדים מולבנים
אופן ההכנה –
את הבצק מכינים במעבד מזון – שמים חמאה קרה, מלח, קמח ואבקת סוכר .
מפעילים בפולסים עד לבצק פירורי.
מוסיפים את החלמון, וניל וגרידה ומפעילים רק עד לאיחוד הבצק .
משטחים את הבצק בעזרת מערוך על נייר אפייה ומעבירים לתבנית.
הבצק צריך לכסות גם את השוליים .
מהדקים היטב ושמים בקירור לחצי שעה. דוקרים עם מזלג סביב הבצק .
אופים את התחתית של הבצק חצי אפייה 180 מעלות כרבע שעה.
מוציאים.
מכינים את האגסים –
חוצים את האגסים ומוציאים את הליבה.
מחממים בסיר את המרכיבים- מים וסוכר להמסה
מוסיפים את התבלינים ואת האגסים מבשלים עד שהאגסים מתרככים.
זה תלוי בסוג של האגס .זה לוקח בערך 20-25 דקות.
מסננים ומקררים.
חותכים את האגסים כמו מניפה .
מערבבים את מרכיבי קרם השקדים.
מעבירים את הקרם בעזרת כף מעל הבצק שהוא חצי אפוי.
משאירים כמה כפות לשים מעל האגסים
מסדרים את חצאי האגסים מעל – כמה שנכנס.
אצלי האגסים היו גדולים אז נכנסו לי 3 חצאיים.
מניחים את שארית המלית מעל האגסים ומיישרים בעזרת הכף.
מפזרים שקדים פרוסים.
מכניסים לאפייה על 170 מעלות כחצי שעה או עד שהכל מזהיב יפה.
בהגשה בוזקים אבקת סוכר .
ביס משגע וטעים
והטארט יפייפה
כאן – שבועות חוברת מתכונים
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
מתנות קטנות האינסטגרם – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !