עוגת תפוחים נהדרת שמורכבת משכבות של בצק עוגה רכה ותפוחים מבושלים.
עוגות תפוחים אהובות עלי במיוחד ואני תמיד אוהבת לחדש במתכון אחר.
נשארו לי מלאי של תפוחים במקרר ולפני שהם ירקבו הכנתי מהם עוגה שווה במיוחד.
ממש קלה להכנה – והריח שמתפזר בבית – מטריף !
מערבבים בצק של עוגה בחושה , מבשלים את התפוחים ויוצרים שכבות בקלות.
תכינו תבנית מלבנית בינונית בערך 25/35 אני הכנתי בפיירקס – הכי נוח
לתחליף חמאה להכנת העוגה פרווה השתמשתי בנטורינה
המצרכים-
200 גר’ נטורינה לפרווה או חמאה (רכה)
3 ביצים
350 גר’ קמח (2 כוסות ו 3/4 )
אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
גרידה מלימון טרי
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס מיץ או מים או חלב
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
תערובת התפוחים –
12-15 תפוחי סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
כפית קורנפלור
1/4 כוס מים
גרידה מלימון
שקית סוכר וניל
קינמון
עוגת תפוחים בשכבות – אחת הטעימות שתכינו!
אופן ההכנה –
- מכינים את מלית התפוחים- מניחים את הסוכר והתפוחים בסיר ומבשלים כ- 30 דקות
- מערבבים מידי פעם כדי שהתפוחים לא ישרפו.
- מערבבים מים עם קורנפלור ומוסיפים לתפוחים מבשלים עוד כדקה ומורידים מהאש.
- מוסיפים וניל וגרידה של לימון ומניחים בצד .
- מחממים תנור על 180 מעלות טורבו
- מכינים את הבצק – כמו עוגה בחושה
- מערבבים את המצרכים הרטובים ומוסיפים את הקמח ,מערבבים לתערובת אחידה ורכה.
- משטחים כחצי מהתערובת על קרקעית התבנית.
- מכניסים לאפייה של 15 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור משלבים מעל הבצק את התפוחים המבושלים ומניחים את הבצק הנותר בעזרת כף מעל התפוחים, מיישרים מעט ,בוזקים קינמון בנדיבות ומכניסים להמשך אפייה בערך 40-50 דקות
- פורסים את העוגה לאחר קירור .
- היא נהדרת – מומלץ לשמור בקיץ במקרר.
אוהבים עוגות תפוחים ?
כנסו כאן מקבץ מתכונים לעוגות התפוחים שלי
מאגר מתכונים לעוגות בחושות וקלות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
האם אפשר לשים כוס שמן במקום נטורינה?
רחל