עוגת שקדים ואגסים כה רכה וחלומית בטעם של מרציפן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת שקדים ואגסים כה רכה וחלומית בטעם של מרציפן

אחת העוגות הטעימות שהכנתי והיא קלה להכנה .

תערובת עוגת שקדים בחושה שמכינים בזריזות.

מעליה אגסים פרוסים וציפוי של מסמרי שקדים .

ביס תענוג בטעם מרציפן

העוגה קטנה מתאימה לתבנית עגולה 20-22 קוטר

אם תרצו להכין קוטר גדול 26 תכפילו כמויות

עוגות בשילוב פרי אני ממליצה לעשות קטנות כי זמן חיי מדף שלהן קצר !

כאלה עוגות הם אהבה שלי – גם מאוד קל להכין אותן ,

גם שילוב של פרי וגם כמובן שקדים שזה אהבה .

לוחצים כאן לסרטון הכנה 

המצרכים-

100 גר’ חמאה רכה או נטורינה לעוגה פרווה

חצי כוס סוכר (אוהבים מתוק תוסיפו עוד כף)

כפית מחית וניל (סוכר וניל)

קורט מלח

2 ביצים

גרידה מלימון

חצי כוס שקדים טחונים(קמח שקדים)

3/4 כוס קמח

חצי שקית אבקת אפייה

כפית ת. שקדים

3 אגסים בשלים -לא קשים

שקית סוכר וניל

מיץ לימון כף

אופן ההכנה –

קולפים את האגסים וחותכים לפרוסות בעובי ס”מ בערך.

מפזרים שקית סוכר וניל וכף מיץ לימון מעל. מניחחים בצד.

תערובת עוגה בחושה-

טורפים במטרפה חמאה/נטורינה עם סוכר וביצים.

מוסיפים בהדרגה את כל שאר המרכיבים ובוחשים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מעבירים לתבנית קפיצית 22 -20 מרופדת בנייר אפייה בתחתית.

מסדרים את האגסים מעל תערובת העוגה.

מפזרים מסמרי שקדים מעל.

מכניסים לתנור אפייה 170 מעלות כ- 50 דקות או עד שתראו שהעוגה זהובה ואפוייה היטב גם במרכז.

לאחר קירור. מחלצים את העוגה מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר.

עוגה    מ ד ה י מ ה  !!!!

*** אפשר להכין את העוגה ללא האגסים ***

הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
מיכל
1 year ago

היי.
הכנתי את העוגה, טעימה מאד.
תודה לך.

מיכל
1 year ago

שלום לך.
שאלה
האם אפשר עם פרי אחר, כמו תפוחים? ואם כן, אילו תפוחים? גרנד?