עוגת שקדים ואגסים כה רכה וחלומית בטעם של מרציפן
אחת העוגות הטעימות שהכנתי והיא קלה להכנה .
תערובת עוגת שקדים בחושה שמכינים בזריזות.
מעליה אגסים פרוסים וציפוי של מסמרי שקדים .
ביס תענוג בטעם מרציפן
העוגה קטנה מתאימה לתבנית עגולה 20-22 קוטר
אם תרצו להכין קוטר גדול 26 תכפילו כמויות
עוגות בשילוב פרי אני ממליצה לעשות קטנות כי זמן חיי מדף שלהן קצר !
כאלה עוגות הם אהבה שלי – גם מאוד קל להכין אותן ,
גם שילוב של פרי וגם כמובן שקדים שזה אהבה .
המצרכים-
100 גר’ חמאה רכה או נטורינה לעוגה פרווה
חצי כוס סוכר (אוהבים מתוק תוסיפו עוד כף)
כפית מחית וניל (סוכר וניל)
קורט מלח
2 ביצים
גרידה מלימון
חצי כוס שקדים טחונים(קמח שקדים)
3/4 כוס קמח
חצי שקית אבקת אפייה
כפית ת. שקדים
3 אגסים בשלים -לא קשים
שקית סוכר וניל
מיץ לימון כף
אופן ההכנה –
קולפים את האגסים וחותכים לפרוסות בעובי ס”מ בערך.
מפזרים שקית סוכר וניל וכף מיץ לימון מעל. מניחחים בצד.
תערובת עוגה בחושה-
טורפים במטרפה חמאה/נטורינה עם סוכר וביצים.
מוסיפים בהדרגה את כל שאר המרכיבים ובוחשים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מעבירים לתבנית קפיצית 22 -20 מרופדת בנייר אפייה בתחתית.
מסדרים את האגסים מעל תערובת העוגה.
מפזרים מסמרי שקדים מעל.
מכניסים לתנור אפייה 170 מעלות כ- 50 דקות או עד שתראו שהעוגה זהובה ואפוייה היטב גם במרכז.
לאחר קירור. מחלצים את העוגה מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר.
עוגה מ ד ה י מ ה !!!!
*** אפשר להכין את העוגה ללא האגסים ***
הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-
מתנות קטנות האינסטגרם
היי.
הכנתי את העוגה, טעימה מאד.
תודה לך.
שלום לך.
שאלה
האם אפשר עם פרי אחר, כמו תפוחים? ואם כן, אילו תפוחים? גרנד?