
עוגת שוקולד טעימה בטירוף – רכה עסיסית פשוט מהממת
והיא גם כשרה לפסח .
ואם תשאלו אותי, הרבה יותר טעימה מעוגת שוקולד שמכינים עם קמח לבן.
העוגה יוצאת לחה ,רכה ונמסה בפה.
נשארתי בלי שוקולד מריר במזווה וגם החמאה נגמרה .
הכנתי את העוגה ממצרכים שהיו לי בבית.
התחלתי בהכנת קרם שוקולד מקקאו שהשתלב בתוך תערובת העוגה – זה הסוד לרכות ועסיסיות של העוגה.
השתמשתי במצרכים זמינים שהיו לי במזווה ובמקרר
שימו לב !
התערובת מתאימה לתבנית מלבנית קטנה 15/28 או לתבנית עגולה קוטר 24-26 (גם סיר פלא)
המצרכים –
4 ביצים
200 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה
כוס וחצי סוכר (לעוגה פחות מתוקה כוס ורבע יספיק )
3 כפות גדושות קקאו
2 שקיות סוכר וניל
1/3 כוס מים
50 גר’ שקדים טחונים דק (אפשר אגוזי לוז או אגוזי מלך)
1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס קמח מצה
כפית גדושה אבקת אפייה
קורט מלח
לגנאש שוקולד –
100 גר’ שוקולד מריר
1/4 כוס קרם קוקוס /שמנת מתוקה
אופן ההכנה –
מחממים תנור 180 מעלות
- מניחים קקאו מים וכוס סוכר בקלחת ומחממים (אפשר בקערה במיקרו בפולסים ). מערבבים היטב עד שהתערובת הופכת לקרם.
- משלבים לתוך הקרם את החמאה/נטורינה ומערבבים עד שהחמאה/נטורינה נמסה והתערובת אחידה.
- מקציפים את הביצים בקערת המיקסר עם חצי כוס הסוכר והוניל לתערובת תפוחה.
- משלבים לתוך תערובת הקקאו את הקמחים ,אבקת אפייה והשקדים.
- מקפלים את קצף הביצים לתוך תערובת הקקאו ומערבבים לתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית
- מכניסים לאפייה של כ- 45- 50 דקות או עד שהעוגה יציבה במרכזה.
- לאחר שהעוגה מתקררת מכינים גנאש ומצפים את העוגה –
- מחממים קרם קוקוס או שמנת במיקרו – משלבים קוביות שוקולד מערבבים ומצפים את העוגה.
אם יש לכם תבנית יעודית כזו שמחלקת לקוביות אפשר לקשט בכל מיני תוספות כמו סוכריות ,אגוזים,קוקוס או חלבה.
עוגת שוקולד רכה ,עסיסית, מהממת וטעימה
עוגת שוקולד כשרה לפסח – רכה ועסיסית פשוט חלום