הכנתי עוגת טורט לייקח למוצאי כיפור
עוגה משגעת רכה ממש ענן בתוך הפה.
יצאה כל כך טובה וטעימה שצילמתי ואני משתפת כאן את המתכון .
תוספת של שקדים ,גרידה של לימון ותמצית שקדים ,יצרה עוגה עם ארומה נהדרת.
תוציאו תבנית עם חור במרכז – בבקה או סיר פלא של פעם ותכינו .
פשוטה, קלה וטעימה.
מתאימה לכל מצב
שבתות ,חגים או סתם פינוק לארוחה משפחתית.
בסיום ארוחה עם כוס קפה או כוס תה היא פשוט מושלמת…
המצרכים-
5 ביצים
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
קורט מלח
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
גרידה של תפוז וגם של לימון
כפית תמצית שקדים
3/4 כוס קמח שקדים
כוס ורבע קמח תופח (או רגיל עם כפית אבקת אפייה)
ציפוי –
100 גר’ אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מים
גרידה מלימון
חצי כפית תמצית שקדים
שברי שקדים גרוסים לקישוט
אופן ההכנה –
מפרידים את הביצים.
מקציפים במיקסר חלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
בקערה השניה מערבבים בעזרת מטרפה, חלמונים עם מיץ, שמן, גרידה של תפוז ולימון
קורט מלח ואחר כך מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים.
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת בקערה בעדינות עד שמתקבלת תערובת חלקה.
מעבירים לתבנית עם חור (אנג’ל ) או סיר פלא ,בבקה.
אופים בתנור 170 מעלות 40-50 דקות עד שהעוגה יציבה במרכז.
לאחר הקירור מחלצים מהתבנית ומעבירים למגש.
מערבבים את חומרי הציפוי ומזלפים בעזרת הכף .
מיישרים ומפזרים גרידה של לימון ושברי שקדים גרוסים.
כל המתכונים פרווה
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
היי
אפשר לעשות את העוגה רק עם קמח שקדים?
זאת אומרת להמיר את הקמח לקמח שקדים
תודה על מתכונים נפלאים