עוגת אגוזים טובה עסיסית ורכה מלאה באגוזים ובציפוי של מייפל – עוגת משגעת וטעימה במיוחד.
קל להכין אותה והיא מעולה גם בגרסה פרווה
אני הכנתי בתבנית חלה מתאים גם לתבנית קוטר 24 – סבתא או קפיצית.
המצרכים-
4 ביצים מופרדות
כוס סוכר
1/4 כוס חלב/מים/מיץ
150 גרם חמאה/נטורינה מומסת
קורט מלח
כפית מחית וניל או שקית סוכר וניל
200 גרם קמח תופח (בערך כוס וחצי )
כוס אגוזי מלך קצוצים דק.
כפית תמצית אגוזים או שקדים או ליקר שקדים(לא חובה אבל מוסיף טעם)
מעט גרידה מלימון
להברשה –
סירופ מייפל
אופן ההכנה –
מקציפים את החלבונים והסוכר במיקסר לקצף יציב.
בקערה נוספת טורפים את החלמונים ומוסיפים וניל,נוזלים ,מלח ,גרד מלימון ותמצית.
משאירים חופן מהאגוזים בצד.
מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח ושאר האגוזים.
מוסיפים בקיפול את החלבונים המוקצפים ב 3 פעמים לתוך התערובת ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מעבירים לתבנית – מומלץ לרפד תחתית בנייר אפיה- כדי שיהיה קל לחלץ את העוגה.
מפזרים את חופן האגוזים מעל העוגה.
אופים בתנור שחומם מראש על 175 מעלות בערך 40 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור להבריש אותה מייפל בנדיבות.
*לעצלנים 🙂 – ניתן להכין את העוגה גם כעוגה בחושה ללא הקצפת הביצים
עוגות – מאגר ענק של מתכונים לכל סוגי העוגות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.