עוגיות מעמול מגולגלות , מתובלות בתבלינים ובארומה המיוחדת שלהן בצק פריך נפלא, עשיר בתבלינים ומלית של תמרים ואגוזים.
עוגיות מעמול שמכינים בשיטה ממש קלה.
במקום להכין את העוגיות אחת אחת – פשוט מכינים את העוגיות ככרוכית, חותכים לפרוסות,
וכל אחת מהפרוסות מעטרים בעזרת המצבט של המעמול.
השיטה הזו מקצרת את תהליך הכנת המעמולים שבדרך כלל מכינים אחד אחד .
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
עוגיות מעמול מגולגלות שמכינים ממש בקלות – איך מכינים ?
המצרכים –
200 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סולת
1/2 כוס מים
3 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
שקית סוכר וניל
3 וחצי כוסות קמח
כפית גדושה אבקת אפייה
2-3 טיפות מי זהר או מי ורדים
תבלינים – חצי כפית מחלב (להשיג בחנויות תבלינים, אם לא מצאתם – לא חובה)
כף זרעי אניס (או זרעי שומר גרוס)
מלית תמרים –
ממרח תמרים
כ- 10 תמרים מגולענים ופרוסים דק
3/4 כוס אגוזי מלף גרוסים
קינמון
מעט ציפורן
תפוזים מסוכרים חתוכים דק או גרידה מתפוז
אופן ההכנה –
- מניחים בקערה את הנוזלים – מים , שמן וחמאה רכה.
- משלבים את הסוכר, וניל והסולת ומערבבים מעט.
- משלבים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים.
- מאחדים לבצק הומוגני וחלק.
- מעבירים את הבצק למנוחה במקרר- לפחות שעה.
- מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
- מחלקים בצק ל- 4 חלקים
- מרדדים כל חלק למלבן דק וגדול
- מורחים שכבה ממש דקה של ממרח תמרים
- מניחים בקצה אחד את התמרים החתוכים דק.
- מפזרים אגוזי מלך גרוסים ואת התבלינים – קינמון ,קורט ציפורן וגרידה של תפוז.
- מגלגלים לכרוכית.
- חותכים את הכרוכית לפרוסות.כל פרוסה מקשטים עם המצבט של המעמול ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
- מכניסים לאפייה של כ 20 דקות עד להזהבה קלה.
- מקררים היטב ושומרים בקופסה אטומה.
- בהגשה בוזקים אבקת סוכר .
- נפלא רוצו להכין !
עוגיות מעמול מגולגלות שמכינים ממש בקלות
רוצים להכין מעמולים נפלאים ומיוחדים בשיטה המסורתית –
כנסו כאן למתכון הכי מוצלח שתמצאו למעמולים !
מתכונים לראש השנה