עוגות דבש רכה וטעימה – מתאימה לאריזת מתנה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

מתכון מצוין להכנת 4 עוגות דבש בתבניות אינגליש סטנדרטיות

שאפשר להכין לפני החג – לעטוף יפה ולהביא כמתנה .

העוגת דבש הקלאסית ,לה הוספתי גם סילאן שמוסיף גם טעם וגם צבע

הכל נעשה במיקסר תוך כמה דקות התערובת מוכנה וישר לאפייה

*כוס מידה אוניברסלית 

המצרכים –

5 ביצים 

כוס ורבע סוכר 

קורט מלח 

כוס תה חזק (לקרר)

כוס ורבע שמן 

כוס דבש

חצי כוס סילאן טבעי

3 כוסות קמח 

שקית אבקת אפייה 

כפית סודה לשתייה

כף קינמון 

חצי כפית ציפורן 

אופן ההכנה –

בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים – קמח, א. אפייה, סודה לשתייה ,קינמון וציפורן.

לקערת המיקסר מכניסים את הביצים

מפעילים עם וו הקצפה .

מוסיפים בהדרגה את הסוכר .

לאחר שמתקבל ממש קצף תפוח ובהיר ,מפעילים את המהירות הנמוכה ביותר .

ממש בחישה איטית.

מוסיפים את השמן ,אחריו באותה הכוס את הסילאן והדבש – כך הדבש מתחלק ולא נדבק לכוס .

מוסיפים את הקמח לסירוגים עם כוס התה.

לאחר שהתערובת מתערבבת בכמה פעימות מפסיקים את פעולת המיקסר.

בודקים בעזרת מרית שהכל התערבב היטב.

מעבירים ל-4 תבניות אינגליש סטנדרטיות.

מפזרים מעל כל עוגה מסמרי שקדים או שקדים פרוסים או אגוזים.

אפשר גם ללא .

מכניסים לאפייה מומלץ לשים על תבנית התנור.

160 מעלות ל כ- 40-50 דקות לבדוק עם קיסם למרכז העוגה אם יוצא יבש – העוגה מוכנה.

אפשר להבריש במייפל או דבש כשהעוגה יוצאת מהתנור.

אחר כך כשהעוגות מתקררות

אפשר לארוז אותן יפה והן תמיד מתקבלות בברכה.

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

 

עוד מקבץ  מתכונים נבחרים לראש השנה 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments