מתכון שמרים גבינה – עוגת שמרים גבינה קלאסית כמו של פעם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לעוגת שמרים גבינה קלאסית כמו של פעם

כשאני מכינה קילו בצק לעוגות שמרים  , לפחות אחת מהן חייבת להיות עם מלית גבינה קלאסית ,

כמו של פעם עם צימוקים וריח של וניל משכר.

אם תשאלו אותי – מכל עוגות השמרים זו המועדפת עלי.

יש לי פה בבלוג לא מעט עוגות שמרים וכן גם מליות של גבינה שונות תוכלו כאן לראות את כל המתכונים.

 

איך מכינים עוגת שמרים גבינה קלאסית כמו של פעם ?

יש לכם אינסטגרם ?

בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !

מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן 

המצרכים לבצק  להכנת 6 עוגות

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

כפית מלח

שקית וניל

גרידה מלימון

350 גר’ חמאה

כ- כוס וחצי חלב (או יותר)

מלית גבינה לכרוכית אחת –

250 גר’ גבינה למאפים (כמו טוב טעם – כאן מתכון להכנה טוב טעם בייתית)

1/2 כוס סוכר

ביצה קטנה או חלמון

גרידה מלימון

2 שקיות וניל או ת, משובחת/אפשר במקום וניל רום

כף קורנפלור/סולת

חופן צימוקים

אופן ההכנה-

מערבבים את השמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר . משאירים  בצד להתפחה, כ-5 דקות. תהליך שגם פותח את השמרים ובודק אם הם טובים !

מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.

מוסיפים סוכר , ביצים, עיסת השמרים, וחלב  בהדרגה.

מתחילים בלישה איטית לשים  כ- 5 דקות ,  מוסיפים את החמאה בקוביות .

לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון. זמן הלישה במיקסר כ 10-8 דקות.

הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה מכסים בניילון לא הדוק מתפיחים כחצי שעה. לאחר מכן

מכניסים למקרר ללילה או לפחות ל- 4 שעות.

מחלקים את הבצק ל- 6 חלקים שווים – מכל חלק מכינים עוגה אחת שמתאימה לגודל אינגליש קייק. רעיונות למליות נוספות כאן

יש לכם אינסטגרם ?

בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !

מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן 

הכנת צמת הגבינה-

מרדדים על נייר אפייה מקומח את הבצק למלבן גדול.

מסמנים את המלבן ל- 3 חלקים שווים.

חותכים את 2 החלקים החיצוניים לרצועות באלכסון.

על החלק האמצעי מניחים את המלית ומפזרים צימוקים.סוגרים את הקצוות ואז יוצרים צמה מהרצועות – פשוט מניחים מעל הגבינה רצועה מימין ואז רצועה משמאל.

מעבירים את העוגה עם הנייר לתבנית אפייה גדולה של התנור ומשאירים להתפחה במקום חמים כ- 40 דקות

מורחים בביצה טרופה – אפשר לקשט בגבישי סוכר.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 175 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה.

עוגת שמרים גבינה קלאסית כמו של פעם – אל תפספסו – רוצו להכין לשבת !

מתכונים לעוגות גבינה 

מבחר ענק של עוגות שמרים 

 

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי –  מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

חזרה לדף הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments