מתכון קלאסי וקל לפשטידה בחושה שמכינים ב – 10 דקות
רוצים לקבל מתכונים וטיפים ישירות לנייד ?
מצטרפים כאן לקבוצה שלי
חוברת המתכונים לשבועות
את המתכון לפשטידה הזו אתם תאמצו לחג הקרוב .
התערובת היא בסיסית ומתאימה כמעט לכל פשטידה שתרצו להכין .
אני הכנתי עם פטריות ובצל אבל אפשר לשלב במקום פטריות כמעט כל ירק
גם קפוא וכמובן טרי.
אני מציעה לא להכין פשטידות גדולות .
תכינו מבחר של פשטידות קטנות , קוטר התבנית 20-22
כדי שיהיה מבחר של טעמים בשולחן .
הפשטידה ללא בצק בתחתית קלה וטעימה ממש .
לא כבדה בשומנים מיותרים ובצקים.
בפשטידה כזו אפשר להשתמש בגבינות שיש לכם במקרר – מציעה לא להעמיס בהרבה גבינות !
המצרכים –
סלסלת פטריות טריות פרוסות
2 בצלים קצוצים
3 ביצים
כוס חלב
50 גר’ חמאה מומסת
1/3 כוס קמח תופח (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן או קמח כוסמין )
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת /גאודה /קצ’קבל /מוצרלה (כ- 150 גר’)
100 גר גבינה צפתית מפוררת/פטה /בולגרית
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורד
מלח
אופן ההכנה –
אם רוצים ממש להשקיע מטגנים את הבצל לפני כמה דקות עד שיתקרמל.
לא חייבים אפשר גם לשים את הבצל ללא טיגון.
מערבבים את הביצים עם חלב חמאה הגבינות והקמח.
מוסיפים פנימה את כל שאר המצרכים והתבלינים, אפשר להשאיר כמה פרוסות של פטריות לקישוט למעלה .
מעבירים לתבנית משומנת בחמאה.
מכניסים לאפייה 180 מעלות טורבו כ- 40-50 דקות עד שהפשטידה יציבה.
אפשר במקביל להכין כזו פשטידה ולהחליף פטריות ב-
תירס גם משימורים, ברוקולי/כרובית קפוא או טרי
תרד קצוץ, קישואים פרוסים דק (4) בטטה וכו’ .
תהנו שיהיה חג שמח ושקט
בשורות טובות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
לעמוד האינסטגרם שלי
חבל שלא מראים את הפשטידה כשהיא פרוסה.
נראה מעולה, רק כמה שאלות
בכמה מעלות לאפות?
טורבו או לא טורבו?
מכוסה או לא מכוסה בנייר כסף?
180 טורבו לא מכוסה
כשמחליפים לקמח כוסמין, צריך להוסיף אבקת אפייה או משהו? אשמח לדיוק קטן, תודה;]
תוסיפי רבע כפית