מתכון למרק גולש עם שעועית עשיר וטעים
בחורף זה המרק הכי מנחם וטעים שיש.
סיר שיש בו הכל- ארוחה שלמה וטעימה.
לשבת חורפית תכינו את המרק כארוחה לכל המשפחה.
מתיישבים סביב הסיר הנפלא הזה ונהנים מארוחה שווה .
בלי טרחה גדולה ובלי הרבה מאמץ.
תעקבו אחרי ההוראות ותראו שזה ממש פשוט להכין.
אם רוצים בדרך הקצרה משתמשים בסיר לחץ.
הוא מבשל היטב את הבשר והשעועית ואין צורך בבישול ארוך מאוד או פלטת שבת.
אני משרה קילו שעועית לבנה במים 24 שעות .
אחר כך מחלקת לשקיות ושמה בפריזר.כך יש לי שעועית מוכנה ומושרית לכל תבשיל.
אותו כנ”ל לגבי חומוס.
המצרכים-
כוס שעועית לבנה מושרית
קילו בשר לבישול קדרה וגולש אני הכנתי עם אוסובוקו
אפשר – שריר, צלי כתף, אסאדו ,צלעות, צוואר
מעט קמח
2 בצלים גדולים
4 שיני שום כתושות
פלפל אדום קוביות
גזר פרוס גס
2-3 תפוחי אדמה קוביות גדולות
3 ענפי סלרי קצוצים אפשר גם שורש
3 עלי דפנה
3-4 גרגרי פלפל אנגלי
חצי כפית קימל גרוס
(מי שאוהב כמון יכול להוסיף כפית)
כף פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה /צ’ילי חריף
מלח, פלפל שחור
קופסה עגבניות חתוכות דק 400 גר’ או כ גדושה רסק עגבניות
אופן ההכנה –
אני מבשלת בישול מקדים את הבשר והשעועית בסיר לחץ-
מטגנת בצל , מקמחת את הבשר משני הצדדים, מוסיפה את הבשר ומטגנת משני הצדדים.
מוסיפה עלה דפנה וגרגירי פלפל אנגלי – קצת פפריקה מתוקה.
סוגרת את הסיר ומבשלת כ -40 דקות על אש נמוכה.
אחר כך מכינה את המרק בסיר אחר בנפרד.
מטגנים בצל גדול ושיני שום, מוסיפים את הירקות החתוכים .
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ותבלינים.
מוסיפים את הבשר והשעועית המבושלת .מים מוסיפים מציר הבקר שנשאר בסיר הלחץ.
ממשיכים לבשל עוד כשעה.
לבדוק ולתקן את התיבול .
מגישים עם לחם טוב ,סלטים, אורז לבן ומה שאוהבים