מקלות גבינה מבצק פילו תענוג אמיתי קל וטעים .
כשרוצים להכין בורקס קליל ויחסית דל בקלוריות – זה המתכון הנכון.
השתמשתי בגבינות לא שמנות במיוחד, מעטפת פילו דקיקה והרבה גבינה.
מאפים מטריפים לאירוח או לשבת בבוקר כפינוק משפחתי.
אפילו חישבתי לכם את הקלוריות לכל מנה – כ- 160 קלוריות
אז אפשר לקרוא לזה בורקס לייט שהוא בהחלט טעים ושווה !
לצורך ההכנה השתמשתי בבצק הפילו המעולה של שמרית בצק זמין ונוח שמאחסנים במקרר.
אין צורך להפשיר – הוא מוכן ישר לעבודה.
איך מכינים מקלות גבינה מבצק פילו ?
המצרכים –
חבילה של עלי פילו מצונן
מלית הגבינה-
חצי קילו גבינה לבנה מסוננת היטב מנוזלים (כמו טוב טעם – כאן מתכון לגבינת טוב טעם בייתית )
250 גר’ גבינה מלוחה מפוררת מסוג – חמד או בולגרית או פטה
2 ביצים
3 כפות קמח
מעט פלפל שחור
ניתן לשלב לתערובת תרד טרי חלוט וסחוט.
להברשה של העלים –
אפשר להשתמש בספרי שמן או חמאה מומסת או שמן זית
אופן ההכנה-
- מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומניחים על השיש – מכסים במגבת לחה.
- מערבבים את מצרכי מלית הגבינה לתערובת אחידה.
- מניחים עלה פילו אחד על משטח העבודה ומברישים בשמן (אני ערבבתי חמאה מומסת עם שמן זית – אפשר גם ספריי שמן )
- מקפלים קצה אחד ב- 5 ס”מ ומניחים שורה של מלית הגבינה.
- סוגרים את הצדדים ומגלגלים לצורת גליל.
- מניחים על נייר אפייה משומן
- כך עושים עם שאר העלים
- לפני האפייה מברישים את מקלות הגבינה שיצרנו, בשמן מלמעלה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפייה של כחצי שעה.
תענוג!
מקלות גבינה מבצק פילו – לייט וטעים – ארוחת הבוקר שלכם לשבת הקרובה !
מצטרפים לקבוצת הווטסאפ שלי כאן – מתכונים ישירות לנייד
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
פורסם על ידי דפנה אוסטר מיכאל ב- יום רביעי, 27 בנובמבר 2019