מאפה שמרים אוסטרי מסורתי במילוי ריבת פובידל Traditional Buchteln

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

לחמניות מתוקות ורכות המחביאות בתוכן מילוי מושלם של ריבת פובידל ביתית.

 

IMG_1892

IMG_1885

 

בטיולי האחרון לווינה בעת שיטוט בעיר, הגעתי לשוק איכרים קטן ואותנטי.

בין הדוכנים בשוק היה גם דוכן של לחמים ומאפים תוצרת בית.

המאפה שתפס את עיניי היה מאפה שמרים בצורת לחמניות.

המאפה היה רך ונימוח, עמוס במלית של ריבת פובידל כהה וטעימה.

IMG_1909

מן הסתם, אלו המקומות שאני אוהבת כשאני בחו”ל…

שוק איכרים קטן של שבת בבוקר,באחד הרחובות הצדדיים של וינה.

כך זה נראה בשוק בוינה-

 

IMG_7399

 

IMG_7397

 

למרות שאכלתי ארוחת בוקר דשנה, ברגע שראיתי את המאפה,

כמובן שקניתי,  ממש סיקרן אותי לטעום אותו.

בצק שמרים במרקם שבין לחמנייה לעוגה, במלית של ריבת פובידל (שזיפים).

טעם המאפה היה מושלם.

 

 

14107765_1206562016071848_1105354480892669679_o

גלגלתי קצת בגוגל כדי להבין מהו אותו מאפה,

ובכן,

המאפה נקרא  Buchteln.

מאפה אוסטרי מזרח אירופאי מסורתי במילוי ריבת פובידל, מאפה המוגש

בארוחות בוקר, עם אבקת סוכר או קרם וניל חם.

 

המתכונים שמצאתי ברשת היו של בצק לחמניות עשיר בחמאה,

שדרגתי קצת את הבצק שיהיה יותר עשיר ורך, ושילבתי בתוכו גם שמנת מתוקה.

יצא בצק מדהים והלחמניות פשוט מושלמות.

 

 

הלחמניות נאפות צמודות זו לזו, כך שהן יוצאות רכות ונימוחות.

בסוף הקיץ השוק מוצף בשזיפי שגיב. רוצו לקנות ולהכין ריבת פובידל בייתית!

השזיפים מעולים להכנת ריבה ומומלץ גם להמעיט בכמות הסוכר.

ריבת פובידל במקור אינה מכילה סוכר זו ריבה משזיפים בלבד.

אפשר להשיג אותה במעדניות מובחרות, או כמובן להביא מחו”ל 🙂

 

 

 

כך אני מכינה את הפובידל שלי –

קילו שזיפי שגיב מגולענים

כוס וחצי עד 2 כוסות סוכר

כפית קינמון ( לא חובה)

 

מניחים את השזיפים והסוכר בסיר כבד.

IMG_1845

 

מחממים על אש גבוהה עד לרתיחה.

מעבירים לאש נמוכה. לבישול של כ- 40-50 דקות.

כל כמה דקות בוחשים את הריבה כדי שלא תדבק לתחתית.

 

 

לקראת סוף הבישול משלבים את הקינמון.

אני גם אוהבת לטחון את הריבה למרקם אחיד וחלק.

 

IMG_1850

 

 

המצרכים להכנת הבצק – יוצאות בערך 25-30 לחמניות

 

750 ג”ר קמח

2 ביצים

כף וחצי שמרים יבשים

100 ג”ר חמאה (אם רוצים להפוך לפרווה – 1/2 כוס שמן )

1/2 כוס סוכר

250 מ”ל שמנת מתוקה (לפרווה – קרם קוקוס)

כ 3/4 כוס עד כוס חלב (מים לפרווה)

וניל

גרד לימון

כפית מלח

 

מנפים לקערת המיקסר את הקמח ,מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים היטב.

 

מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד החמאה, גרד הלימון והמלח. את החלב מוסיפים בהדרגה.

לשים את הבצק במהירות נמוכה כ- 5 דקות. משלבים את החמאה וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות

לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח וגרד הלימון.

מתקבל בצק רך וגמיש נפרד מדפנות המיקסר.

מניחים את הבצק מכוסה להתפחה של כחצי שעה בחוץ.

מכניסים למקרר לקירור של לילה.

 

מחלקים את הבצק ל- 25-30 כדורים.

מרדדים כל כדור לעיגול גדול.

ממלאים בכף גדושה ריבת פובידל.

 

IMG_1854

סוגרים היטב , מכדררים קלות

ומניחים את הלחמניות צמודות בתבנית אפייה.

מכסים בניילון לא הדוק להתפחה של כשעה וחצי.

IMG_1864

 

 

מחממים תנור ל180 מעלות.

מברישים את הלחמניות בביצה מדוללת בכף מים.

מכניסים לאפייה של כחצי שעה עד 40 דקות.

IMG_1865

מאפה פשוט מושלם !

IMG_1885

בתאבון 🙂

 

IMG_1909

IMG_1894

 

 

מתכון לרוטב וניל חם –

לחמם 3/4 כוס חלב עם מחית וניל או סוכר וניל ו-3 כפות סוכר.

בקערה קטנה לבחוש 2 כפות קורנפלור עם רבע כוס חלב.

לשלב לחלב החם ולבחוש היטב, לבשל עד לקבלת מרקם של פודינג .

 

כל מתכוני השמרים שלי 

 

כנסו לעוד מתכונים מהמטבח האוסטרי 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ?

באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

 

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
6 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
שולי
1 year ago

מעולה!!! אצלנו היו ממלאים בגבינה מתוקה. יש לך רעיון אין להכין מילוי כזה?

שושי מאיר
2 years ago

אם אין ריבת פובידל מה אפשר במקום?
דודתי היתה עושה משהו דומה עם דובדבנים אפשר

דורית
2 years ago

היי, אפשר להקפיא? תודה

שרה
7 years ago

א הסירופ וניל לשפוך על המאפה?

Dafna Oster Michael
7 years ago
Reply to  שרה

אפשר להגיש לצד המאפה