לחמניות מתוקות ורכות המחביאות בתוכן מילוי מושלם של ריבת פובידל ביתית.
בטיולי האחרון לווינה בעת שיטוט בעיר, הגעתי לשוק איכרים קטן ואותנטי.
בין הדוכנים בשוק היה גם דוכן של לחמים ומאפים תוצרת בית.
המאפה שתפס את עיניי היה מאפה שמרים בצורת לחמניות.
המאפה היה רך ונימוח, עמוס במלית של ריבת פובידל כהה וטעימה.
מן הסתם, אלו המקומות שאני אוהבת כשאני בחו”ל…
שוק איכרים קטן של שבת בבוקר,באחד הרחובות הצדדיים של וינה.
כך זה נראה בשוק בוינה-
למרות שאכלתי ארוחת בוקר דשנה, ברגע שראיתי את המאפה,
כמובן שקניתי, ממש סיקרן אותי לטעום אותו.
בצק שמרים במרקם שבין לחמנייה לעוגה, במלית של ריבת פובידל (שזיפים).
טעם המאפה היה מושלם.
גלגלתי קצת בגוגל כדי להבין מהו אותו מאפה,
ובכן,
המאפה נקרא Buchteln.
מאפה אוסטרי מזרח אירופאי מסורתי במילוי ריבת פובידל, מאפה המוגש
בארוחות בוקר, עם אבקת סוכר או קרם וניל חם.
המתכונים שמצאתי ברשת היו של בצק לחמניות עשיר בחמאה,
שדרגתי קצת את הבצק שיהיה יותר עשיר ורך, ושילבתי בתוכו גם שמנת מתוקה.
יצא בצק מדהים והלחמניות פשוט מושלמות.
הלחמניות נאפות צמודות זו לזו, כך שהן יוצאות רכות ונימוחות.
בסוף הקיץ השוק מוצף בשזיפי שגיב. רוצו לקנות ולהכין ריבת פובידל בייתית!
השזיפים מעולים להכנת ריבה ומומלץ גם להמעיט בכמות הסוכר.
ריבת פובידל במקור אינה מכילה סוכר זו ריבה משזיפים בלבד.
אפשר להשיג אותה במעדניות מובחרות, או כמובן להביא מחו”ל 🙂
כך אני מכינה את הפובידל שלי –
קילו שזיפי שגיב מגולענים
כוס וחצי עד 2 כוסות סוכר
כפית קינמון ( לא חובה)
מניחים את השזיפים והסוכר בסיר כבד.
מחממים על אש גבוהה עד לרתיחה.
מעבירים לאש נמוכה. לבישול של כ- 40-50 דקות.
כל כמה דקות בוחשים את הריבה כדי שלא תדבק לתחתית.
לקראת סוף הבישול משלבים את הקינמון.
אני גם אוהבת לטחון את הריבה למרקם אחיד וחלק.
המצרכים להכנת הבצק – יוצאות בערך 25-30 לחמניות
750 ג”ר קמח
2 ביצים
כף וחצי שמרים יבשים
100 ג”ר חמאה (אם רוצים להפוך לפרווה – 1/2 כוס שמן )
1/2 כוס סוכר
250 מ”ל שמנת מתוקה (לפרווה – קרם קוקוס)
כ 3/4 כוס עד כוס חלב (מים לפרווה)
וניל
גרד לימון
כפית מלח
מנפים לקערת המיקסר את הקמח ,מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד החמאה, גרד הלימון והמלח. את החלב מוסיפים בהדרגה.
לשים את הבצק במהירות נמוכה כ- 5 דקות. משלבים את החמאה וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות
לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח וגרד הלימון.
מתקבל בצק רך וגמיש נפרד מדפנות המיקסר.
מניחים את הבצק מכוסה להתפחה של כחצי שעה בחוץ.
מכניסים למקרר לקירור של לילה.
מחלקים את הבצק ל- 25-30 כדורים.
מרדדים כל כדור לעיגול גדול.
ממלאים בכף גדושה ריבת פובידל.
סוגרים היטב , מכדררים קלות
ומניחים את הלחמניות צמודות בתבנית אפייה.
מכסים בניילון לא הדוק להתפחה של כשעה וחצי.
מחממים תנור ל180 מעלות.
מברישים את הלחמניות בביצה מדוללת בכף מים.
מכניסים לאפייה של כחצי שעה עד 40 דקות.
מאפה פשוט מושלם !
בתאבון 🙂
מתכון לרוטב וניל חם –
לחמם 3/4 כוס חלב עם מחית וניל או סוכר וניל ו-3 כפות סוכר.
בקערה קטנה לבחוש 2 כפות קורנפלור עם רבע כוס חלב.
לשלב לחלב החם ולבחוש היטב, לבשל עד לקבלת מרקם של פודינג .
כנסו לעוד מתכונים מהמטבח האוסטרי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ?
באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מעולה!!! אצלנו היו ממלאים בגבינה מתוקה. יש לך רעיון אין להכין מילוי כזה?
https://matanot-ktanot.co.il/%d7%91%d7%99%d7%a1-%d7%a9%d7%9e%d7%96%d7%9b%d7%99%d7%a8-%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%a9%d7%9c-%d7%a1%d7%91%d7%aa%d7%90-%d7%a9%d7%98%d7%a8%d7%95%d7%93%d7%9c-%d7%92%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%9e%d7%91/
אם אין ריבת פובידל מה אפשר במקום?
דודתי היתה עושה משהו דומה עם דובדבנים אפשר
היי, אפשר להקפיא? תודה
א הסירופ וניל לשפוך על המאפה?
אפשר להגיש לצד המאפה