מאפה מנגולד – מאפה מופלא של בורקס מנגולד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מאפה מנגולד – מאפה מופלא של בורקס מנגולד

מאפה חגיגי וטעים שמתאים לארוחות משפחתיות בחגים ובשבתות.

המאפה הוא פרווה – יכול להתאים גם לארוחות בשריות וגם חלביות.

את המאפה (בגירסה חלבית) טעמתי אצל חברי היקרים יובל ואורלי שאירחו אותנו לארוחת ערב מושלמת.

לארוחת השבת הכנתי כמה סוגי מאפים וביניהם מאפה מנגולד שחוסל בתוך דקות אחדות.

נרשמה התלהבות וכולם פשוט אהבו.

איך מכינים מאפה מנגולד – בורקס מנגולד כזה יפה וטעים ?

מאפה פרווה

המצרכים למאפה אחד –

1/3 חבילה של בצק עלים /פילאס /אפשר גם בצק ספידי- מתכון כאן

חבילה גדולה של עלי מנגולד – שטופים ופרוסים גס

2 בצלים פרוסים

1/4 כוס צנוברים

ביצה

2 כפות קמח

מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט

חופן פירורי לחם

אופן ההכנה-

במחבת רחבה מניחים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.

משלבים את הצנוברים ומטגנים מעט.

מוציאים את הבצל לצלחת ובאותה מחבת צולים את המנגולד 3-4 דקות,

עד שהוא מאבד נפח.

מעבירים לקערה עם הבצל והצנוברים.

מוסיפים את הביצה והקמח – ומתבלים .

מקררים את התערובת לפני הכנת המאפה.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה לרוחב הנייר וקצת גם בצדדים.

מפזרים פירורי לחם במרכז המלבן.

מניחים את תערובת המנגולד על פירורי הלחם במרכז.

יוצרים כרוכית או אם רוצים אפשר ליצור צמה יפה ומיוחדת כמו כאן .

מורחים את המאפה בביצה טרופה ומפזרים מעט קצח או שומשום.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 מעלות ל 30-40 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה ונאפה היטב.

תכינו אותו הוא מושלם ! מתאים בדיוק לארוחת החג

מאפה מנגולד – מאפה מופלא

עוד מאפים של בורקס תוכלו למצוא כאן – מאפי ה  בורקס שלי 

  • למאפה חלבי ניתן להשתמש בבצק עלים חמאה  ולשלב בתוך התערובת – גבינת עיזים/ פטה או קצ’קבל (50-100 גר’ )

עוד מאגר ענק של מתכונים לארוחות שבת וחג 

בואו לאינסטגרם שלי הדף הכי טעים שיש

מצטרפים לקבוצה שלי

 בפייסבוק התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

Subscribe
Notify of
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דקלה
1 year ago

הי, האם ניתן לוותר על הצנוברים או לשים תחליף כלשהו?

סיגל כהן
2 years ago

ניתן להחליף את המנגולד בתרד?

ליהי
2 years ago

האמת שממש הופתעתי לטובה יצא מעולה למרות שלא היה שימוש בשום גבינה / חמאה. לתערובת המנגולד הוספתי עוד קצת תבלינים בכמות מעטה (כמון, כוסברה טחונה וקימל טחון, טיפה תבלינים איטלקיים טחונים) בשביל לקחת לכיוון היותר גרוזיני.
לבצק הספידי הוספתי כמון, תערובת תבלינים ביתית ועלי טימין כדי שגם לבצק יהיה טעם.
מרקם הבצק היה ממש לטעמי, המלית היתה עשירה ובמרקם טוב, בטוח אכין שוב.