בצק ספידי מהיר הכנה – בורקס מבצק ספידי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

   

בורקס בצק ספידי מהיר הכנה

אם אתם עדיין לא מכירים את הבצק הזה אז כדאי שתכירו – בצק מהיר שמכינים ב 2 דקות ומיד אפשר לגשת ולעבוד איתו.

מתאים למילוי בשרי או חלבי

בצק פרווה / טבעוני .

בצק על בסיס שמן – אפשר לשבח אותו ולהכין משמן זית או כל שמן אחר שתבחרו.

עם הבצק אפשר להשתמש להכנת כל מאפה שתרצו תחליף מצויין לבצק עלים,

או בצק פריך מלוח או מתוק.

מכורים למטבח ?

מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק כאן 

הכנתי בורקס  מהירים לארוחת צהריים בשבת עם מלית של בטטה ותפוח אדמה וגם עם מלית תרד.

דומה מאוד לבוריקיטאס או סמבוסק וגם לאמפנדס רק שהוא אפוי ולא מטוגן כמו אמפנדס.

המליות שהכנתי מתאימות לארוחה בשרית – ללא מוצרי חלב !

בואו להכין בקלי קלות –

איך מכינים  בצק ספידי מהיר הכנה – בורקס מבצק ספידי ?

המצרכים לבצק –

3 כוסות קמח תופח

כפית סוכר

כפית מלח

3/4 כוס שמן זית /רגיל

3/4  כוס מים רותחים

 

מלית בטטה ותפוח אדמה-

בטטה מבושלת ומרוסקת לפירה (אפשר במיקרו)

תפוח אדמה מבושל מרוסק לפירה

בצל קצוץ מטוגן עם 2-3 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

1/2 ביצה טרופה

מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה.

מלית תרד –

200 גר’ תרד חלוט(שמים במיקרו 2 דקות וסוחטים)

בצל קצוץ מטוגן

תפוח אדמה מבושל מרוסק לפירה

1/2 ביצה טרופה

מלח, פלפל שחור

מערבבים את המצרכים לתערובת אחידה

רעיונות למליות נוספות –

מלית דלעת וקינמון – מתאים לפתיחה של ארוחת החג !

דלעת מבושלת עם מעט סוכר – מועכים ומוסיפים מעט קינמון, ציפורן וביצה.

כאן תוכלו למצוא מלית בשר עשירה 

אופן הכנת הבצק –

בקערה מניחים קמח סוכר, מלח ושמן, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.

מניחים בצד- כמה דקות ואפשר להתחיל לעבוד איתו.

מחלקים ל- 2 ומרדדים על משטח מקומח .קורצים עיגולים לגודל הרצוי – ממלאים בכף מלאה מלית .סוגרים לצורת בורקס אפשר גם לעשות אותם מדוגמים כמו בסירטון

מברישים בביצה טרופה ומקשטים בקצח או בשומשום.

מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות אפייה של כ – 20 דקות עד שהבורקס מזהיב קלות

תענוג !

בורקס בצק ספידי מהיר הכנה

 

מבחר ענק של מתכונים לראש השנה ולחגי תשרי 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

מצטרפים ובאים לעקוב אחרי המתכונים שלי גם באינסטגרם 

וגם משתפים בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אירית מרום
2 months ago

מאד מבקשת איזו מידה הכוס? כוס אוניברסלית? כמה גרם קמח בכוס אחת שהשתמשת בה לצורך המתכון הזה? נתקלתי במתכון אחר שצוין מידת כוס חד פעמית לשתיה חמה וכנראה שהכוס שלי לא בדיוק בכוס של נותנת המתכון. לכן מאד מבקשת אם אפשר לדייק בזה ! תודה מראש