הכנתי מאפה משגע בטעם נדיר
תכניסו אותו לרשימת המאפים שלכם לשבועות.
הוא יככב אצלכם על שולחן החג .
אתם חייבים להכין !
בצק עלים במילוי מנגולד ועוד כמה ירוקים
בניחוח ובטעם יווני.
עם גבינת פטה יוונית בשילוב גבינת עיזים.
יוצא מאפה פשוט מענג וטעים
וההכנה
ממש קלה
אז מה תצטרכו כדי להכין מאפה אחד
המצרכים-
חבילה בצק עלים שמרית (300 גרם)
2 בצלים פרוסים דק
30 גר’ חמאה
כף קמח
חצי כוס חלב
חבילה מנגולד החלק הירוק /או תרד 300 גר’
150 גר’ פטה יוונית (יש במעדניות או בסופר- אם לא מצאתם תשתמשו בגבינת פטה רגילה או בולגרית מעודנת)
50 גר’ גבינת עיזים(פטה ,בגליל או אחרת)
ביצה
חצי כפית אורגנו יבש
כף שמיר קצוץ
מעט אגוז מוסקט מגורד
פלפל שחור חצי כפית
אופן ההכנה –
מטגנים את הבצל עם החמאה עד שיזהיב מעט. מוסיפים לתוך המחבת את המנגולד
מטגנים עד שהמנגולד מאבד מהנפח.
מוסיפים כף קמח וחלב.
מערבבים עוד כדקה וסוגרים את האש.
מקררים.
מוסיפים את כל שאר המצרכים.
מערבבים טוב
פותחים בצק עלים.
מניחים תערובת על מחצית הבצק
בעזרת הנייר מרימים את החלק השני וסוגרים למלבן.
אפשר לחתוך עם חותכן לקישוט (את החלק של הבצק העליון.
מורחים ביצה ומכניסים לתנור
180 מעלות 30-40 דקות
מאפה משגע וטעים
ממליצה להכין !
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
היי
האם הביצה היא חלק מהמילוי או רק למריחה?
היי
האם ניתן להכין עם בצק פילאס?
היי.
מקסים, נראה טעים.
שאלה.
איפה קונים את החותכן לבצק העליון,
איך קוראים לחותכן כזה?
אשמח לתשובתך.
מיכל
קניתי בשוק הכרמל בחנויות לכלי בית יש