הכנתי בשבת כרוב ממולא בתבנית עגולה שהכנסתי לבישול בתנור .
יצא כרוב ממולא ממש מופלא
הטעמים שמתחברים לביס המושלם !
התבנית התחסלה ממש במהירות כולם אהבו ושיבחו את הטעם וכמובן תבנית יפיפייה להגיש לשולחן האורחים שלכם.
אז במקום לבשל את הכרוב הממולא הרגיל בסיר ,בואו תכינו
כרוב ממולא שדומה בהכנתו לעלי גפן.
פחות מילוי והמון אצבעות כרוב קטנות ומטריפות.
קשה להפסיק ולאכול אותן
המצרכים-
כרוב גדול – אם מצאתם שטוח זה מצוין
300 גר’ בשר טחון (מילוי לכרוב צמחוני תוכלו לראות כאן )
בצל גדול
קישוא (או גזר מגורד)
מלח
פלפל שחור בנדיבות
חצי כפית בהרט
כפית סוכר או סילאן
שמיר קצוץ או סלרי
3/4 כוס אורז – עגול או יסמין לשטוף ולסנן
(תוכלו לשים במילוי כל מה שאתם אוהבים )
לרוטב –
רבע כוס שמן זית או רגיל
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות סילאן
כף רכז רימונים
מלח
פלפל שחור בנדיבות
מעט בזיליקום יבש
מיץ לימון טרי
אופן ההכנה –
הכנת המלית –
מטגנים את הבצל להזהבה יפה ומוסיפים את הבשר .
מטגנים כמה דקות לא לייבש.
מוציאים לקערה.
מוסיפים אורז שטוף תבלינים, קישוא מגורד ,ושמיר.
חותכים את הליבה של הכרוב בעזרת סכין חדה.
מכניסים את הכרוב לתוך מים רותחים ומבשלים עד שעלי הכרוב מתחילים להתרכך.
מפרידים את העלים ומבשלים עוד כמה דקות את כל העלים .
כל עלה גדול חותכים באמצע , חותכים ומוציאים את החלק העבה .
נשארים 2 עלים דקים .
שמים בקצה של העלה שורה של מילוי – לא מעמיסים כמו בכרוב ממולא רגיל.
מגלגלים לצורה של סיגר.
מניחים בתבנית עגולה .
כך מכינים את כל שאר העלים ומסדרים בספירלה כמו מלפוף או בורקס .
לאחר שהכל מוכן מערבבים את מצרכי הרוטב עם 2 כוסות מים ושופכים מעל הממולאים.
הרוטב צריך לכסות קצת את הממולאים .אם לא מכסה תוסיפו עוד חצי כוס מים.
מכסים בנייר אפייה ומעליו אוטמים עם נייר כסף.
מכניסים לתנור 170 מעלות אפייה של כשעה.
פותחים את הכיסוי מברישים במעט שמן ונותנים עוד 5 דקות מתחת לגריל להשחמה.
לפני ההגשה סוחטים מיץ לימון טרי מעל
ומגישים לשולחן וכולם משתגעים
העמוד שלי באינסטגרם מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !
מתכונים לפסח
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !