לפעמים כל מה שמתחשק זה האוכל הפשוט והטעים.
מסכימים איתי שכנפיים זה החלק הכי טעים ועסיסי שיש?
אז קדימה תוציאו מגש כזה ותכינו.
הכנתי לנו לאמצע השבוע תבנית נפלאה של כנפיים בתנור יחד עם קוביות תפוחי אדמה.
תבנית של אוכל פשוט אך נפלא.
כולם אהבו יצא מדהים.
לא הייתה לי כל כוונה לצלם ולעלות מתכון, אבל זה יצא כל כך טעים ששווה לשתף את המתכון .
צילמתי את התבנית רגע לפני שנזללה …
אז איך הכנתי ?
המצרכים-
קילו כנפיים של עוף טריים
4 תפוחי אדמה
כף פפריקה מתוקה
מעט שבבי צ’ילי חריף
4 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש/סילאן
פלפל שחור גרוס
כפית בזיליקום יבש(אפשר טימין ,זעתר אורגנו)
4 כפות שמן זית
מעט שום גבישי או 3 שיני שום כתושות
עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה –
מרתיחים בסיר מים ומכניסים את כנפי העוף לבישול של 2-3 דקות.
מעבירים למסננת.
עכשיו קל יותר לחתוך ולנקות את הכנפיים.
מנקים וחוצים את הכנפיים עם סכין חדה.
במקביל קולפים את תפוחי האדמה ,חותכים לקוביות גדולות ומבשלים 10 דקות במים רותחים.
מעבירים למסננת.
מניחים על תבנית התנור נייר אפייה.
מפזרים את התבלינים, עגבניה, שמן ודבש על הנייר
מעבירים את הכנפיים ותפוחי האדמה ומערבבים לתוך התבלינים.
מזלפים עוד מעט שמן זית וקצת מלח גס.
מכניסים את התבנית לתנור 200 מעלות 20 דקות.
להפוך פעם או פעמיים .
מוכן.
טעים פשוט מלקקים את האצבעות … תרתי משמע, כי הכי טעים לאכול כנפיים עם הידיים 🙂
התבנית כמובן תתאים לכם גם לפסח
מתנות קטנות האינסטגרם
חוברת מתכונים לפסח מאגר ענק
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
היי
אפשר את הרוטב הזה של הכנפיים, להתאים לכרעיים?
אם כן מהן הכמויות לדעתך?
אשמח לתשובתך המלומדת