השילוב של אפונה ועדשים עם ירקות יוצא מרק ממש ממש עשיר וטעים.
שלבתי את שני הסוגים יחד בסיר אחד עם כל הירקות שהיו לי במגירה.
מרק מנחם עשיר וטעים .
אני הגשתי עם אורז לבן
יצא טעים
ארוחה פשוט נהדרת ליום חורפי
ירקות שימו מה שיש
ממליצה על הרבה ומגוון .
המצרכים-
חצי כוס עדשים כתומות -או אחרות
חצי כוס אפונה יבשה
פלפל אדום קטן או חצי
2 גזרים
קולורבי
קישוא
תפוח אדמה
חתיכה של דלורית
בטטה
4 ענפי סלרי עלים
חתיכה שורש סלרי חתוך לקוביות
חופן עלי פטרוזיליה
רבע צרור שמיר
שן אחת של שום
בצל גדול קצוץ
עגבנייה בשלה
תיבול-
תבלינים שימו לפי טעם אישי
כפית רסק עגבניות
כחצי כפית כורכום
חצי כפית חוואיג’ למרק
מעט כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה –
את כל הירקות לחתוך לקוביות קטנות.
האפונה והעדשים לשטוף ולסנן.
מתחילים בטיגון של הבצל.
מוסיפים את הסלרי הקצוץ ,שמיר ופטרוזיליה ואת שן השום הכתושה .
אחר כך מוסיפים עגבנייה ואת שאר הירקות .
מטגנים קלות ומוסיפים תבלינים ומים עד 3/4 מגובה סיר בינוני.
מוסיפים עדשים ואפונה.
מבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה.
לפני סוף הבישול לוקחים חלק מהמרק וטוחנים במוט בלנדר.
זה מסמיך את המרק ומשבח אותו.
בתאבון.
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!!
מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם
קבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !