הקציצות שאני מכינה כמעט בכל יום שישי
(או שבת.) אין אחד שלא אוהב בשולחן !
קציצות בשר עשירות בהמון ירקות וירק שיש במקרר.
הן רכות עסיסיות ומלאות בטעם .
אפשר להכין מעוף טחון או בקר .
הפעם הכנתי עם בקר טחון.
ואם מטגנים במחבת טובה (תחתית עבה- כדאי להשקיע במחבת טובה) גם לא סופגות יותר ידי שמן ,
אבל הן חייבות להיות מטוגנות
רוצים לשפר טעם ובריאות
טגנו בשמן זית .
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי
המצרכים-
חצי קילו בשר טחון בקר או עוף
בצל
2 שיני שום
גזר
קישוא קטן
תפוח אדמה קטן
חופן ירוקים (פטרוזיליה , שמיר )
מלח
פלפל שחור
רבע כפית כורכום
(אפשר להוסיף מעט בהרט או כמון )
2 כפות מלאות פירורי לחם /או כל קמח אחר
או פרוסת לחם רטובה סחוטה ומפוררת.
אופן ההכנה –
אני מכינה הכל במעבד מזון וזה מהיר והכי קל.
מכניסים למעבד עם הסכין – בצל ,תפו”א , גזר, קישוא וירק.
מרסקים הכל דק לא ממש מחית.
מוציאים וסוחטים מעט מהנוזלים.
מעבירים לקערה עם הבשר ומוסיפים ביצה תבלינים וקמח.
מערבבים היטב.
נותנים לתערובת שהייה של חצי שעה במקרר.
מחממים שכבת שמן דקה במחבת טובה.
יוצרים לביבות עבות ומטגנים היטב משני הצדדים.
לשים על נייר סופג ולהגיש .
אצלי אוהבים ממש שהן יהיו שחומות.
בתאבון !
מכינים פיתות ,טחינה ,סלט וחמוצים וזוללים .
לעמוד האינסטגרם שלי