זהו מתכון מנצח שאני מכינה כבר המון שנים
וזה הפלאפל הכי טעים שיש.
פלאפל עשוי מהמרכיבים הכי פשוטים שיש בכל בית ועם זאת הוא כל כך עשיר בטעמים שלו
אנחנו מכורים לטעם הזה.
יחד עם הפיתה ,הטחינה ,
הירקות והחמוצים נוצר ביס שהוא חלום!
מה צריך להכנת פלאפל מתכון מנצח ?
מכונה לטחינת בשר – כי רק ככה זה יוצא במירקם המדוייק שצריך להיות
לא מומלץ במעבד מזון !
מכשיר להכנת הכדורים שיוצר את כדור הפלאפל המושלם !
את הכף לפלאפל יש להשיג בכל חנות סטוק או בכלי בית 5 שקלים וזה שלכם !
המצרכים-
קילו חומוס
4 בצלים
שיני שום – ראש וחצי
חבילה פטרוזיליה העלים ללא גבעול
2 פרוסות לחם אחיד רטובות (אפשר במקום להשתמש ב- 2 כפות קמח חומוס או קמח עדשים ללא גלוטן )
פלפל חריף ירוק לפי טעם אישי
2 כפות כמון גדושות
2 כפות מלח
במידה ורוצים חריף אש מוסיפים צ’ילי גרוס
אופן ההכנה –
משרים את גרגירי החומוס 24 שעות כאשר מחליפים את המים כמה פעמים.
בקיץ שימו במקרר
אחר כך מסננים מהמים.
מעבירים את כל המצרכים במטחנת בשר לקבלת תערובת טחונה אחידה.
מוסיפים את התבלינים ולשים – מומלץ בעזרת כפפות עד שהתערובת תהיה אחידה.
שמים במקרר לכמה שעות או לפחות לשעה.
את התערובת אפשר להקפיא.
אני מחלקת לקופסאות וכל פעם שמתחשק לנו יום פלאפל , אני מוציאה מהמקפיא
ומכינה טרי טרי.
ליצור קציצות בעזרת מכשיר הפלאפל ,
טיגון בשמן עמוק .
מכינים פיתות טריות טחינה סלטים ונהנים מארוחה נהדרת !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
בדיוק כמו כל מתכון
בוקר טוב
ראשית כל תודה על השיתוף נראה מצוין
האם ניתן לאפות אותם בתנור עם הזלפה של מרסס שמן למשל? אם כן באיזו טמפרטורה ולכמה זמן?
פלאפל טעים רק בטיגון ,סורי