גאלט קרם שקדים ותותים פשוט מאפה נדיר ! בצק פריך עם שקדים ללא גלוטן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

קינוח הפתעה לאורחים

מאוד קל להכין, טעים ויש בו גם פרי. הוא יכול להפוך לקינוח פרווה בקלות

הכנתי עם תותים אבל אפשר פירות אחרים כמו פירות יער קפואים, תפוח עץ או אגס.

גאלט זה מאפה שטוח של בצק פריך עם פירות ותוספות.

מאפה יפייפה כשרוצים לפנק את המשפחה והאורחים.

כולם פשוט משתגעים מהיופי – שלא לדבר על הטעם.

הכנתי גאלט שזה בעצם טארט בצק פריך עם פרי, שמכינים בתבנית של התנור על נייר האפייה.

מרדדים בצק – ממלאים במה שאוהבים, מקפלים קצת את הקצוות ואופים.

גאלט אני בדרך כלל מכינה עם פירות. מכל סוג ובכל עונה.

הבצק שהשתמשתי כאן הוא פריך רב תכליתי ללא גלוטן – בצק מעולה על בסיס קמח שקדים ותוספות. מעולה לימי הפסח ולכל הרגישים לגלוטן.

אם תרצו להכין את הגאלט אחרי פסח אפשר להשתמש בקמח רגיל

 

תגלשו כאן למתכון בצק פריך מצוין

המצרכים-

אפשר להכין מהכמות 2 מאפים (קוטר של כ- 20 ס”מ)

100 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה רכה

50 גר’ אבקת סוכר

ביצה

קורט מלח

1/3 כוס קורנפלור (60 גר’)- אפשר להחליף בקמח תפוחי אדמה למי שלא אוכל קטניות בפסח

150 גרם קמח שקדים (כוס וחצי)

120 גר’ קמח תפוחי אדמה (כוס פחות כף)

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

קרם שקדים –   ל- 2 מאפים

125 גר’ קמח שקדים(כוס ורבע )

30 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה רכה

חצי כוס אבקת סוכר

גרידה מלימון

שקית ס.  וניל

כפית תמצית שקדים

ביצה

כפית קורנפלור

תותים חצויים לערבב עם כפית סוכר

אפשר לשלב גם פירות יער קפואים, אוכמניות, או פרי אחר חתוך דק כמו אגס

ופירות של קיץ.

לקראמבל –

30 גר’ חמאה /נטורינה לפרווה

2 כפות סוכר

שקית סוכר וניל

1/2 כוס קמח שקדים

כף גדושה קורנפלור או קמח תפוחי אדמה

קורט מלח

חופן מסמרי שקדים או שקדים פרוסים דק.

אופן ההכנה –

הכנת הבצק –

בקערה מערבבים  חמאה/נטורינה עם סוכר ומלח. מוסיפים ביצה .

מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר.

מערבבים את הבצק עד שהוא חלק. הבצק יוצא קצת רך.זה בסדר כי זה בצק ללא גלוטן.

עוטפים את הקערה ומכניסים למקרר לקירור של שעתיים.

הכנת קרם שקדים-

לערבב הכל יחד עד שמתקבל קרם חלק.

הכנת הקראמבל –

לפורר עם הידיים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת של פירורים .

להוסיף את חופן השקדים בסוף. אם דביק מוסיפים עוד קצת מאחד הקמחים.

מוציאים את הבצק ומחלקים ל- 2

מקמחים בקורנפלור נייר אפיה.

מרדדים לעיגול – לא חייב להיות מדוייק.

מורחים את קרם השקדים על העיגול .

מסדרים את התותים סביב.

סוגרים את הקצוות מעל התותים רק בקצה.

מפזרים את הקראמבל עם השקדים.

מכניסים לאפייה

175 מעלות עד שזהוב ויפה כ- 40 דקות.

להגשה בוזקים אבקת סוכר .

מאפה משגע פשוט נדיר.

שילוב של תותים, בצק פריך ושקדים זה וואוו!

 

חוברת מתכונים לפסח ממש כאן 

 

מתכונים ללא גלוטן 

 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments