בצלים ממולאים במלית צמחונית נהדרת .
ארוחה שווה ממש בקלות .
מצרכים שיש בכל בית
מתאים לצמחונים ,טבעונים וגם לכל האורחים בשולחן.
המצרכים –
4 בצלים
מילוי-
כוס אורז (יסמין ) שטוף ומסונן
בצל גדול קצוץ
חצי כוס כרישה חתוכה קצוצה
גזר מגורד
קישוא מגורד
כרבע כוס שמיר קצוץ
כרבע כוס פטרוזיליה קצוצה
ענף סלרי קצוץ דק
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
מלח
פלפל שחור
מעט בזיליקום יבש
כף סילאן
חמוציות חופן
כף סויה
חצי כוס אפונה ירוקה קפואה
לרוטב –
רכז רימונים -2-3 כפות
מלח
פלפל שחור
סילאן כ-2 כפות
בצל פרוס בתחתית
מיץ מלימון
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
אופן ההכנה –
קולפים את הבצלים ,חותכים חתך בצד אחד עד למרכז הבצל.
מכניסים לסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שמתרכך.
אפשר גם להכניס בצל, בצל למיקרו לכמה דקות.
לאחר שמתקרר מפרידים את הגלדים של הבצל.
מכינים מלית-
מטגנים את הבצל הקצוץ עם הכרישה עד להזהבה .מוסיפים סלרי חתוך , גזר וקישוא
מטגנים עוד 2-3 דקות ומורידים מהאש.
מערבבים עם כל שאר המרכיבים ,טועמים תיבול ואם חסר לכם תוסיפו מה שאתם אוהבים.
אפשר גם קצת צ’ילי חריף או פפריקה מעושנת או בהרט .
ממלאים את הבצלים במילוי .
מכינים סיר עם מעט שמן זית ובצל פרוס בתחתית.
מניחים את הממולאים בסיר מעל פרוסות הבצל .
לאחר שכל הבצלים מוכנים מדליקים את האש.
כמה דקות טיגון ואז מוסיפים תבלינים , מים סילאן ורכז רימונים.
סוגרים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה .
אני מבשלת חצי שעה על האש ואחר כך מעבירה לעוד כחצי שעה לתנור.
אם חסר מים מוסיפים מעט .
בגמר הבישול כמעט ולא צריך להישאר נוזל בסיר.
סיר נפלא וטעים .
מתכונים לאוכל צמחוני
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי “