בורקס תפוחי אדמה עם בצק פילו , זה טעים וקריספי ועם פחות קלוריות מבצק עלים או פילאס.
הכנתי אותם לשבת ויצאו מושלמים.
תכננתי להכין בורקס תפוחי אדמה הרגילים שלי,כמו כל שבוע והייתי בטוחה שנשאר לי בצק עלים במקרר אבל תכנונים לחוד ומה שנשאר לי זה רק בצק פילו.
הכנתי את הבורקסים מבצק הפילו ויצאו ממש טעימים.
פחות כבד ופחות שומני.
ממש ממש פשוט לקל להכנה
המצרכים-
בצק פילו שמרית
4 תפוחי אדמה
בצל קצוץ
מלח,
פלפל שחור
ביצה
בצל ירוק קצוץ
ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה ותבלינים מה שאוהבים.
שמן או ספריי לשימון העלים.
אופן ההכנה –
מבשלים את תפוחי האדמה היטב.
מסננים מנוזלים ומרסקים לפירה.
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב יפה.
מערבבים את הבצל עם תפוחי האדמה המעוכים והתבלינים וביצה.
פותחים את העלים.
מורחים עלה שמן ממש בריפרוף אין צורך להעמיס בשומן, מניחים מעליו עוד עלה.
ושוב מורחים שמן ומניחים עוד עלה.
סה”כ 3 עלים לכרוכית.
מניחים בקצה שליש מהמלית ומגלגלים לכרוכית.
מניחים על גבי ניר אפיה בתבנית
חותכים למשולשים או ריבועים.
מכניסים לאפייה 180 מעלות חצי שעה בערך.
מגישים חם וטרי!
פשטידות ומלוחים
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם