
איך מכינים קובה אורז שהיא כשרה לפסח
את הקובה הזו אפשר לבשל בכל המרקים של הקובות
חמוסטה ,במיה ,סלק או דלעת
מה שאתם אוהבים
תכינו ותקפיאו .
מוציאים מההקפאה קובות מוכנות ומה שנשאר זה להכין את המרק האהוב עליכם ולזרוק את הקובות פנימה לבישול .
את הסולת והבורגול מחליף האורז הטחון עם קמח מצה.
המצרכים –
כוס אורז לא משנה איזה
כוס קמח מצה רגיל – לא דק
כוס עד כוס מים רותחים
מעט מלח ופלפל שחור
2 כפות שמן
המלית-
300-400 גר’ בשר טחון
בצל קצוץ
מלח, פלפל,
בהרט
אופן ההכנה –
משרים את האורז כשעה במים.
מסננים וטוחנים במעבד מזון לפירורים .
מעבירים לקערה . משלבים קמח מצה, שמן תבלינים ומים רותחים.
מערבבים לעיסה אחידה, במרקם של קובה.
מוסיפים מים בהתאם לצורך.
מכסים ומניחים בצד.
מכינים את המלית –
מטגנים את הבצל היטב ומוסיפים את הבשר. מטגנים
מכל הצדדים כמה דקות.
מעבירים לקערה. משלבים את שאר המצרכים.
מערבבים לתערובת אחידה. יוצרים עיגולים מבצק הקובה , משטחים דק ככל האפשר ,ממלאים במלית הבשר
וסוגרים לצורת קובה .
מהדקים היטב.
כך מכינים את כל הקובות.
אחר כך אפשר לזרוק אותן ישר למרק הקובה
אפשר להכין מראש ולהקפיא
כל המתכונים שלי לפסח תוכלו לגלוש כאן