קבלו את המדריך – איך להכין לחמניות שמרים מתוקות ללא גלוטן כשרות לפסח
עוד פחות משבוע חוגגים את חג הפסח.
הכנתי לחמניות ללא גלוטן רכות ומשגעות ממש עננים.
לפני כמה שנים הכנתי וכתבתי כאן מתכון ללחמניות מקמח שמרים מוכן ,
שהיום אין להשיג אותו – לא מייצרים את המוצר.
בעקבות המתכונים הישנים שלי חלה ולחמניות עננים הגיעו אלי המון בקשות למתכון חדש .
אז בשורה משמחת – שמרית הוציאה קוביות שמרים טריים והמוצר – כשר לפסח.
(בקוביות הטריות של שמרית, דרך אגב אני משתמשת לאורך כל השנה מעדיפה אותן בהמון פעמים על שמרים יבשים בעוגות השמרים שלי ).
חיפשתי בסופר קמח שמתאים לאפיית מאפי שמרים ללא גלוטן ושיהיה גם כשר לפסח.
אז יש לקנות כזה , בכל הסופרים הגדולים תוכלו למצוא.
וקדימה תכינו לחמניות לערב החג .
מעולה לנגב בהם את הרוטב של הדגים…. וגם לסנדוויצ’ים כשיוצאים לטיולים .
לאורך כל השנה המתכון מעולה וישמש את כל הקהל הגדול של החברה שאינם יכולים לאכול גלוטן – גם אצלנו במשפחה הקרובה יש כמה צליאקים.(אלרגים לגלוטן).
הכנתי בתבנית מרובעת 25/25
יצא כמו חלה יפה מחולקת ל- 9 לחמניות צמודות .
הלחמניות כשרות לפסח לאוכלי קטניות בלבד
הקמח מכיל קטניות !
המצרכים
25 גר’ שמרים טריים – קובייה אחת מהחבילה של שמרית כשל”פ
500 גר’ קמח ללא גלוטן ייעודי למאפי שמרים כשל”פ אני הכנתי עם קמח תמי למאפי שמרים שהוא כשר לפסח לאוכלי קטניות !!!(יש כמה חברות חפשו בסופר)
ביצה
2 כפות גדושות סוכר
כפית מלח – 7 גר’
3 כפות שמן זית
כוס ו- 3/4 מים
אופן ההכנה
מפוררים את קוביית השמרים בקערה עם המים וכף סוכר.
מערבבים קצת ונותנים לתערובת לעמוד 5 דקות.
מוסיפים את שאר המרכיבים ואת הקמח.(משאירים 2 כפות מהקמח שיעזור לנו ביצירת הלחמניות)
מערבבים טוב וקצת לשים. במידה ותרגישו שחסר נוזלים תוסיפו עוד טיפה מים.
אפשר להכין גם במיקסר .
אני לשתי בידים – זה לא מצריך לישה עמוקה כמו קמח רגיל כי זה קמח ללא גלוטן.
משמנים קערה ומניחים את הבצק . מכסים ומתפיחים כשעה.
מחלקים ל- 9 כדורים כ- 100 גר’ כל אחד.
מגלגלים בעזרת הקמח ומניחים בתבנית על גבי נייר אפיה.
מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה במקום חמים.
מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
מחממים מראש את התנור ל- 190 מעלות
אופים כחצי שעה או עד שרואים לחמניות יפות ושחומות כמו בתמונה.
חג שמח תהנו !
מאכזב ברמות.
יחס הנוזלים המצוין פשוט בלתי אפשרי. יצא בצק מאוד דביק. רחוק מאוד ממה שמופיע בסרטון.
אכזבה גדולה ממש, בעיקר ביחס למחיר האסטרונומי של הקמח.
חבל מאוד.
המתכון נראה נפלא קניתי שמרים כשר לפסח אבל איזה קמח אפשר אולי תתני לי שם של קמח תודה
היי אני הכנתי עם קמח תמי למאפי שמרים כשר לפסח – קניתי בשופרסל
תודה על המתכון. האם את בטוחה שזה 1.75 כוס מים? זה אומר 420 גרם מים ועוד ביצה, ל500 גרם קמח, זה כמעט יחס של 100% נוזלים… האם אין טעות?
תוסיפי בהדרגה את המים לי זה לקח כמעט 2 כוסות
עשיתי! תודה על השיתוף. מתכון מדויק ונהדר. פסח שמח!
איזה יופי תודה !
אני שמתי כוס ושלושת רבעי כי לא ציינת לשים בהדרגה. הייתי צריכה חהוסיף כמעט עוד 400 גרם קמח כדי להגיע למרקם סביר. הלחמ יותר יצאו קשות.
הי, יש לי קמח תמי (בצבע כתום) האם הוא מתאים?
לא רשום עליו למאפה שמרים
לא מתאים
נראה מעולה. אפשרי קמח מולינו הירוק?תודה
אם הוא מתאים למאפי שמרים אז כן – כתוב על האריזה
כן