המדריך המלא להכנת אוזני המן עם מלא פרג עסיסי וטעים !
כל הסודות להצלחה של המאפה המושלם הזה
אוזני המן במלית פרג אהובה הכי קלאסי שיש !
הבצק המשובח ביותר שתכינו 🙂
חמאתי ונמס בפה ,טעים פשוט להתמוגג .
מילוי פרג רך ועסיסי בתוספת אגוזי מלך .
כמובן שאפשר בכל מילוי שתרצו…
אוזני המן – מקור המאפה באירופה – התחיל ככיסון ממולא בפרג, שהפך ברבות הימים
לצורתו המשולשת של אוזן ההמן.
שמו של המאפה באידיש מאן טאַש שהפירוש – “כיס פרג”, ה”מאן” הפך ל- המן homen tash.
בגרמנית נקרא המאפה מוֹן-טאשֶה Mohntasche .
באנגלית אוזני המן נקראות הָמָנְטַאשֶן Hamantaschen
היהודים אימצו את המאפה לחג הפורים ונהגו לאכול אותו
כאילו “אוכלים את המן” – מצווה לאכול את המן בכל הפה.
טיפים קטנים להצלחת המאפה –
בצק פריך – צריך שהייה במקרר לפחות שעה.
אחרי שממלאים מורחים קצוות בביצה טרופה או בחלבון ומהדקים , מניחים בתבנית – מכניסים את התבנית לקירור של כ- 20 דקות במקרר.
תהליך שמונע את הפתיחה של הבצק באפייה. וכך יצאו לכם אוזני המן מושלמות !
אז בואו להכין אוזניים של המן… 😉
המצרכים להכנת אוזני המן עם פרג-
יוצאים כ- 30 -35
המצרכים לבצק-
200 ג”ר חמאה
1/3 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חלמון
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמנת מתוקה
שתיים וחצי כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית גרד לימון
קורט מלח
מלית הפרג-
100 ג”ר פרג טחון
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
כף דבש
כף קורנפלור
כפית גרד לימון
כף חמאה 25 גר’
1/4 כוס אגוזי מלך מרוסקים/שקדים טחונים
איך מכינים אוזני המן במלית פרג ?
הכנת הבצק:
מעבדים את החמאה, סוכר והקמח,
מוסיפים נוזלים,חלמון, שמנת, מיץ לימון וגרד לימון .
מאחדים לבצק אחיד,אם לא מתגבש מוסיפים עוד מים או שמנת . עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
איך מכינים אוזני המן במלית פרג ?
הכנת מלית פרג –
מניחים בסיר את הפרג,חלב,סוכר וקורנפלור.
מבשלים כמה דקות עד להסמכה של התערובת.
מורידים מהאש ומשלבים חמאה וגרד לימון.
לאחר שהמלית מתקררת מוסיפים את הדבש והאגוזים.
וכך מכינים אוזני המן פרג –
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ. קורצים עיגולים ומניחים כפית של המלית במרכז כל עיגול.
במקום רידוד אפשר ליצור מהבצק גליל ,לעטוף בניילון ניצמד ולהכניס לפריזר לכחצי שעה.
לאחר מכן לפרוס לפרוסות שוות ואז להכין את אוזני ההמן.
מרחים קצוות בביצה או בחלבון ביצה ומקפלים למשולש לא סגור ומניחים על נייר אפייה.
מכניסים למקרר לקירור של כחצי שעה.
מכניסים לאפייה לחום של 170 מעלות לכ- 25 דקות.
מקררים ומפדרים באבקת סוכר.
אוזני המן במלית פרג – בייתיות הכי שוות שיש !
מלית חלבה –
עירבוב של 1/4 כוס סילאן או דבש או ממרח תמרים
עם 1/4 כוס טחינה, חופן נדיב אגוזי מלך קינמון וגרידת תפוז.
והכי פשוט- שוקולד למריחה, ריבת חלב ועוד – כל מה שאוהבים.
חג שמח 🙂
מלית תמרים – ממרח תמרים – תמרים ,אגוזי מלך גרוסים וקינמון
מלית שקדים מרציפן –
150 ג”ר שקדים טחונים
150 ג”ר אבקת סוכר
1/2 ביצה
כפית גרד לימון
1 כף קורנפלור
30 ג”ר חמאה
כפית תמצית שקדים או ליקר שקדים
כאן עוד מבחר מתכונים לאוזני המן בשילובים שונים
כנסו לכל מתכוני הפורים שלי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
חזרה לדף הראשי !
אם אהבתם והכנתם – אל תשכחו לשתף אותי בתמונות !
מה את שמה במקום שמנת לבצק פרווה ?. נכון טעים יותר עם חמאה ושמנת אך יש משפחה שלא מערבבים.תודה
נראה מתכון מושלם. אך בהקדמה ציינת שיש למרוח בביצה ובהכנה זה לא מצויין.