תקשיבו זה נדיר ! סיגרים ממולאים שקדים מבצק פילו ללא טיגון

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

תקשיבו הסיגרים האלה פשוט נדירים !

סיגרים ממולאים שקדים מבצק פילו ללא טיגון

מאפים קטנים ומטריפים.

נשאר לי מפסח קמח שקדים שקניתי בכמות גדולה לעוגות.

פתחתי בצק פילו והכנתי סיגרים מופלאים .

מלית שמזכירה בטעמה מרציפן , אחד הדברים שאני הכי אוהבת .

הכנה ממש קלה , ללא טיגון כי ממש אין צורך ,

זה הרבה יותר טעים וקראנצ’י עם בצק פילו אפוי.

נשמר בקופסה אטומה ממש כמו עוגיות פריכות.

המצרכים-

בצק פילו שמרית אריזה

50 גרם חמאה מומסת או שמן

300 גרם קמח שקדים (שקדים טחונים דק) 3 כוסות

3/4 כוס סוכר

2 כפות ת.שקדים

כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

ביצה +חלבון

כף גדושה חמאת שקדים (יש בכל סופר)

אם אין אפשר להחליף ב- 2 כפות שמן/חמאה או טחינה.

גרידה מלימון שלם

2-3 כפות מיץ לימון טרי

 

 

 

אופן ההכנה-

מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה זה יוצא מוצק ממש כמו בצק מרציפן.

מחלקים לכדורים קטנים משקל של בערך 13-15 גרם .

יוצרים גליל קטן מכל כדור .

פותחים את עלי הפילו

מכל עלה פילו אחד מכינים 3 סיגרים.

מוציאים עלה אחד ומורחים בחמאה.

מחלקים את העלה ל- 3

על כל חלק מניחים בקצה גליל מרציפן.

מגלגלים לסיגר ומניחים על נייר אפיה בתבנית תנור גדולה.

כך עושים עם שאר הבצק .

אופים על 165 כחצי שעה או עד שרואים שהסיגרים מזהיבים היטב.

בוזקים אבקת סוכר ומגישים

ממש קל להכין והתוצאה מושלמת !

תוכלו לראות את כל ההכנה למטה בסרטון

 

מתנות קטנות האינסטגרם 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

 

Subscribe
Notify of
6 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
חני
4 months ago

הי, הכנתי לששבת ויצא מווושלם….
כל המשפחה התחילה לריב על זה
פשוט נחטף
תודה לך!
אכין בעז”ה עוד פעם

צירה
10 months ago

היי, האם ניתן להכין גם עם בצ׳ק עלים? תודה

צירה
10 months ago

האם ניתן להכין גם עם בצק עלים? תודה

ענבל
2 years ago

הטעם של המלית הוא כמו מרציפן?

הדס
2 years ago

האם ניתן להכין המילוי ללא ביצה לטבעונים שבמשפ?