תפוחי אדמה מעוכים בתנור – קריסיפי טעים בטירוף
אם יש מתכון קל קל ושכולם אוהבים זה המתכון זה
הוא מתאים לכל ארוחה , בכל שולחן חלבי או בשרי הוא מתקבל באהבה.
תפוחי אדמה קריספיים רכים מבפנים ומבחוץ קראנצ’י וקריספי עם מלא טעם.
תענוג אחד בפה.
המלצה – לבחור תפוחי אדמה דומים בגודל – בינוני או קטן
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים-
10-12 תפוחי אדמה בינוניים או קטנים 15
כ1/3 כוס שמן זית
כחצי כפית שום גבישי
מעט פטרוזיליה יבשה
מעט בזיליקום יבש
חופן עלי תימין טרי או יבש
אפשר כל עשב תיבול ירוק אחר
אורגנו ,זעתר וכו’
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אני שמה גם מעט צ’ילי חריף
(תבלינים אחרים תוכלו להוסיף לפי טעם אישי)
אופן ההכנה –
מבשלים את תפוחי אדמה שלמים במים רותחים כ- 20-30 דקות עד שהם רכים אבל לא יותר מידי.
מסננים.
מניחים בתבנית גדולה של התנור נייר אפייה ומשמנים בשמן זית.
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית .
לוקחים פטיש שניצל או כוס גדולה וכבדה.
מועכים את תפוחי האדמה טוב טוב שיהיו שטוחים ופתוחים.
מערבבים את השמן עם כל התבלינים ועשבי התיבול.
מברישים בנדיבות את תפוחי האדמה .
במידה וחסר שמן מתובל תכינו עוד.
תפוחי האדמה צריכים להיות מצופים היטב בשמן המתובל.
מכניסים לאפייה על תנור שחומם 200 מעלות כ- 30 דקות או עד שתראו שתפוחי האדמה אפויים וקריספיים.
בתאבון
תהנו
בארוחה חלבית אני ממליצה לגרד מעל תפוחי האדמה פרמז’ן או פירורים של גבינה בולגרית או פטה
זה ממש תענוג
להגיש עם שמנת חמוצה או יוגורט מתובל או צזיקי