תפוחי אדמה מדורה – עם קרם פרש מתובל

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

תקשיבו, זה פשוט מעדן !

למה לחכות רק לל"ג בעומר? 

הקרם פרש מונח לו במקרר והשידוך הכי מתבקש זה תפוח אדמה אפוי.

אז הכנתי תפוחי אדמה מדורה בקלי קלות בתנור הבייתי .

מה שקיצר לי את זמן האפייה זה הסיר עם המכסה ,

 

סה"כ כשעה אפייה בחום 220 מעלות טורבו.

 

 

פשוט וקל להכנה,

מחממים תנור בטמפרטורה 220 מעלות טורבו.

 

תפוחי אדמה שטופים ונקיים אפשר אדומים או לבנים.

מניחים חצי קילו מלח גס בתבנית 

מניחים את תפוחי האדמה ומשקיעים בתוך המלח.

סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור. 

לאחר כחצי שעה, הופכים את תפוחי האדמה ,

ממשיכים באפייה עוד כחצי שעה או עד שהתפוחים מוכנים

  

אפשר לבדוק בעזרת מזלג.

 

מכינים קרם פרש מתובל-

    

2-3 כפות עירית קצוצה, שמיר קצוץ וזעתר טרי.

מעט מלח.

אפשר לשלב עשבי תיבול אחרים וגם שום כתוש.

או אפשר להגיש רק קרם פרש נקי.

מ ע ד ן !

 

מקשטים בעירית קצוצה ומגישים 🙂

ואל תשכחו לקחת קרם פרש מתובל למדורות 🙂

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments