תפוחי אדמה בצורת מניפה אני מכינה תמיד בארוחות על האש וגם בשבתות ובחגים.
זה פשוט וקל להכין וכולם אוהבים .
מעולה גם להגשה לארוחת דגים כתוספת יפה שמקשטת את הצלחת.
וכדי שהמתכון יהיה קל ופשוט וגם מהיר – הפטנט הוא- לבשל את תפוחי האדמה
לריכוך ממש קל ואז לחתוך לפרוסות לתבל ולהכניס לתנור.
זה מקצר את זמן האפיה ותפוחי האדמה יוצאים נימוחים מצד אחר וקריספיים בקצוות.
בקיצור – מעדן !
לתוך תערובת השמן אני מוסיפה שום קונפי – שאני מכינה לבד ויש לי תמיד במקרר.
זה משדרג את השמן פלאים .
שום קונפי מכינים בקלות כך – קולפים שיני שום ,מניחים בתוך קלחת עם כמה ענפי תימין ומעט מלח ושמן זית שיכסה את השום מבשלים על להבה הכי נמוכה בישול של כשעה.
לאחר מכן לאחסן בצנצנת – תבלין נפלא כמעט לכל מאכל וכמובן גם השמן שנוצר משמש לכל תבשיל.
המצרכים-
6-8 תפוחי אדמה בינוניים – אפשר יותר כמובן בהתאם לסועדים
1/3 כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
10-15 עלי בזיליקום טרי
אני מוסיפה גם עלי אורגנו טריים או זעתר
(אם אין לכם תוסיפו עלים ירוקים אחרים שאתם אוהבים כמו פטרוזיליה,כוסברה )
4 שיני שום קונפי (אפשר להחליף 1-2 שיני שום כתוש)
אופן ההכנה –
מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים ומבשלים כרבע שעה.
מסננים ומקררים מעט.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות כמעט עד הסוף,
מניחים על נייר אפייה בתבנית.
מערבבים שמן עם בזיליקום ואורגנו קצוצים דק.
מוסיפים ומועכים לתוך השמן את השום קונפי ,
מברישים היטב את תפוחי האדמה.
מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס מעל.
מכניסים לאפייה לתנור 180 מעלות כחצי שעה – עד שרואים שתפוחי האדמה השחימו ונצרבו יפה.
מגישים לשולחן יחד עם הבשרים והסלטים זו תוספת נפלאה והרבה יותר שווה מצ’יפס …
כאן – המון מתכונים ליום העצמאות
מתנות קטנות האינסטגרם
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !