
מבין כל הסירים שמוגשים לשולחן – זה הראשון שמתחסל.
קציצות בשר ברוטב עגבניות עם המון בזיליקום
הרוטב הוא רוטב עגבניות בטעם איטלקי .
יוצא מדהים.
המצרכים-
750 גר’ בשר בקר טחון טרי עם שומן
בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
חופן עלי בזיליקום טרי קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
ביצה
2 כפות פירורי לחם
לרוטב-
בצל קצוץ
3 שיני שום
ענף סלרי לא עלים קצוץ דק
גזר מגורד דק
400 גר’ קופסה עגבניות מרוסקות (מומלץ מוטי)(או 3 עגבניות בשלות אדומות מרוסקות)
כף רסק עגבניות
חופן נדיב בזיליקום טרי קצת קצוץ
מעט עלי אורגנו
מלח פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה –
מערבבים את תערובת הבשר בקערה .
יוצרים קציצות .
מחממים מחבת כבדה עם טיפה שמן זית ומטגנים את הקציצות ממש 2 דקות מכל צד .
במקביל מכינים סיר רחב לרוטב.
מטגנים עם שמן זית את הבצל עם השום והסלרי הקצוץ .
מוסיפים את הגזר ואת העגבניות המרוסקות.
מוסיפים תבלינים ורסק .
מוסיפים מים רותחים כ- 2 כוסות.
לאחר שהרוטב רותח מסדרים את הקציצות, מכסים במכסה ,מורידים לאש הנמוכה ביותר ומבשלים כשעה.
מגישים עם אורז או ספגטי או קוסקוס
זה טעים אפילו בתוך חלה כסנדוויץ.
יאמי.
יצא טעים מאוד! תודה על המתכון הנהדר והמדוייק.
הוספתי עוד 2-3 כפות של עגבניות מיובשות בשמן וזה השביח את התבשיל עוד יותר😋
מעולה !
החליפו את פרורי הלחם בקווקר. (שיבולת שועל דקה).
הטעם משתבח, מניסיון..
בהחלט אפשרי , תודה