תבשיל שעועית עם בשר ברוטב עגבניות – אוכל של שבת חורפית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

בשבתות חורפיות אני אוהבת להכין סירים כאלה .

לפעמים לא בא לי להכין חמין, אבל כן אני רוצה להכין סיר חורפי וטעים.

תבשיל נהדר של סבתא שלי שאני מכינה הרבה במיוחד בעונת החורף.

טבחה אדומה עם שעועית ובשר או עוף.

זה קל טעים וכולם אוהבים

מכינים קערת קוסקוס וקצת חמוצים ויש לכם ארוחה מושלמת .

המצרכים

כקילו בשר שריר או צלי כתף חתוך לקוביות

או לחילופים כרעיים של עוף.

(אפשר לשים גם עצם מוח, גרון הודו טרי)

כוס וחצי שעועית שהושרתה לפני לפחות 12 שעות.

אני מוסיפה גם כרבע כוס גריסים.

בצל גדול

3 שיני שום כתושות

עגבנייה גדולה מגורדת או קופסה קטנה עגבניות מרוסקות דק

כף רסק גדושה

כפית פפריקה מתוקה

רבע פלפל אדום

מעט פפריקה או צ’ילי חריף- לא חובה

מלח

פלפל שחור

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

אפשר גם דלעת או דלורית כמה חתיכות

 

אופן ההכנה –

אני מכינה בסיר לחץ – זה מומלץ

צורבים את הבשר בסיר עם מעט שמן עד שהוא נצלה מכל הצדדים.

להוציא לצלחת .

אחר באותו סיר מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום, עגבניות תבלינים .

מוסיפים את הבשר ותפוחי האדמה .

מוסיפים מים עד כיסוי.

סוכרים את הסיר ומבשלים את התבשיל כשעתיים על אש נמוכה.

אם בישלתם עם עוף – שעה וחצי תספיק.

במידה ולא מבשלים בסיר לחץ , ממשיכים ומבשלים עד שהבשר מתרכך.

את כל הסיר הזה אפשר להכין גם כחמין (לשים על פלטה לשבת )

טעים גם ככה עם פרוסת חלה טרייה

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments