תבשיל קדרה מופלא עם פריקה ודלעת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

תבשיל קדרה מופלא עם פריקה ודלעת .

את תבשיל הקדרה המהמם הזה הכין יובל בסופשבוע האחרון.

בדיוק בזמן שבחוץ יורד גשם זלעפות מתיישבים לאכול תבשיל קדרה שהוא לא פחות ממושלם.

יובל החליט לשלב לתוך התבשיל את הפריקה שקנינו יום לפני .

"השבוע אני הולך להכין קדרה עם הפריקה ונראה מה יזרום לי עוד להכניס לתוכה" (יובל)

מה היא פריקה / פריקי ?

חיטה ירוקה שטרם הבשילה שעוברת תהליך של עישון או קלייה,

מה שמעניק לתבשיל טעם מיוחד ומעושן, נסו פעם אחת ותתאהבו.

את הפריקה (או פריקי ) ניתן למצוא בכל חנות תבלינים או בשווקים.

מה שעוד העניק לתבשיל את הייחודיות שלו הוא שימוש בירק אחד מוביל שהיא הדלעת הנהדרת.

הדלעת העניקה לתבשיל סמיכות נהדרת וטעם נפלא.

אז תכינו – סיר ברזל כבד לבישול ארוך וקדימה ממש קל להכנה

את רוב העבודה עושה הבישול עצמו.

המצרכים –

קילו וחצי קוביות בשר לבישול ארוך – אני השתמשתי בשפונדרה

2 בצלים גדולים קצוצים גס

300-400 גר' דלעת חתוכה גס לקוביות

חצי כוס שעועית לבנה רגילה מושרית

חצי כוס שעועית לבנה עם העין מושרית

חצי כוס חומוס מושרה

ראש שום חתוך לחצי

כף פפריקה מתוקה

פלפל שחור בנדיבות

מלח

פלפל צ'ילי חריף לפי טעם (מוסיף המון)

3/4 כוס פריקה שטופה.

תבשיל קדרה מופלא עם פריקה ודלעת

אופן ההכנה –

  • מחממים את הסיר הכבד עפ מעט שמן זית וצולים היטב את קוביות הבשר , מניחים בצד.
  • לאותו הסיר מכניסים את הבצלים הקצוצים מטגנים מעט ומשלבים את הדלעת והתבלינים.
  • מסדרים בסיר את הבשר, החומוס והשועיות . מוסיפים מכט מים ולאחר שהתבשיל רותח מעבירים לאש נמוכה – בישול של שעה. לאחר שעה מוסיפים את הפריקה ומכניסים לתנור חום 150 לעוד שעתיים לפחות עד שרואים שהבשר מבושל היטב.
  • בודקים שלא חסר נוזלים.
  • אפשר גם להניח על פלטה כמו חמין לשבת.
  • תבשיל מופלא וטעים !

 

תבשיל קדרה מופלא עם פריקה ודלעת

מתכונים לתבשילי קדרה חורפיים 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

בואו להיות איתי כאן  באינסטגרם מתכונים ישירות מהמטבח !!!

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

תגובות

תגובות