ריח החגים באויר, איזה כיףף.
גם שלהי סוף הקיץ הארוך והחם, וגם השמחה שבחגים .
הארוחות המשפחתיות, בשולחנות עמוסי תבשילים וריחות נפלאים.
בראש השנה השולחן אצלנו,עמוס בכל טוב .
כשמגיעים למנות העיקריות הן כוללות מנות של עוף ומנה חגיגית של תבשיל בקר או כבש.
השנה ללא ספק אחדש עם התבשיל הבא-
תבשיל אסאדו/שפונדרה בשילוב של כל סממני החג- תפוחי עץ, צימוקים,דבש,קינמון ויין.
הטעמים והריחות פשוט מושלמים .
אסאדו בספרדית פירושו – צלוי.
שיטת הצלייה הארגנטינאית היא נתחים גדולים של אסאדו הרבה שעות על גריל פחמים,
נתח האסאדו הוא בעצם חיתוך רוחב מהצלעות , מנתח מס’ 9 הנקרא גם שפונדרה או קשתית.
בעיניי, זהו אחד הנתחים הכי טעימים שיש.
יש לקחת בחשבון שהנתח שומני ולהשתדל לבחור נתח עם יותר בשר ופחות שומן.
אפשר לשלב גם אוסובוקו או צלי כתף.
לסיר משפחתי חגיגי –
קילו וחצי עד 2 קילו בשר אסאדו/שפונדרה
בצל סגול גדול חתוך ל-8
בצל לבן גדול חתוך ל-8
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
2 תפוחי גראד סמיט חתוכים לרבעים
חופן צימוקים
2 מקלות קינמון
חופן עלי טימין
6 גרגרי פלפל אנגלי
מלח, פלפל שחור
2 כוסות יין אדום יבש
קמח לקימוח
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
מכינים את הבשר-
חותכים לרצועות/קוביות גדולות.
ממליחים ומפלפלים.
מקמחים היטב מסביב.
מחממים את הסיר על אש גבוהה עם 2 כפות שמן זית.
משלבים את קוביות הבשר.
צולים היטב מכל הצדדים.
מוסיפים את הדבש, הסילאן והיין
סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי שעתיים לריכוך הבשר.
אפשר להעביר לסיר לחץ לבישול של כשעה. מקצר זמן בישול משמעותית.
פותחים את הסיר ומשלבים את שאר המצרכים, והתבלינים.
מוסיפים עוד ככוס מים.
לאחר שהתבשיל רתח, מעבירים לאש נמוכה .
התבשיל מתבשל כשעתיים .
אפשר לבדוק טעמים ואם יש צורך להוסיף מים בזמן הבישול.
ממולץ להגיש בתוספת אורז לבן/פירה
בתאבון
חג שמח ושנה טובה 🙂
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות