שניצל תירס בייתי אפוי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

שניצל תירס בייתי אפוי מקלחי תירס טריים צמחוני טבעוני שמכינים בקלי קלות.

הילדים ישמחו מאוד לקבל כזה שניצל טעים, אמיתי לא כמו המוכנים של הסופר !

קלחי תירס שעמדו לי במקרר, הפכו למשהו טעים .

השניצל מתאים גם לטבעוניים – ללא ביצים או מוצרי חלב.

 

לתערובת הכנסתי גם פולנטה – קמח תירס מבושל שמוסיף טעם ומירקם מעולה לתערובת.

אייך מכינים שניצל תירס בייתי ?

שניצל טבעוני ללא חומרים משמרים מתירס טרי טרי

 

המצרכים-     ל- 12-15 שניצלים 

3 קלחי תירס או 3 כוסות תירס קפוא

1 בצל גדול קצוץ

3 כפות קמח תירס

3/4 כוס מים

חופן עלי בזיליקום ירוקים /אפשר פטרוזיליה או עלים אחרים

1/4 כוס קוואקר 

2 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל שחור

טופו (150 גר’ ) שמעשיר את השניצל בחלבון. 

(לא לטבעונים – במידה ואין תחליפו בתפוח אדמה גדול מבושל מרוסק לערבב עם ביצה )

לציפוי – פירורי לחם

חותכים את גרעיני התירס מהקלחים ומבשלים במים רותחים 5 דקות.

מסננים. אם משתמשים בקפוא עושים את אותה פעולה, לתירס משימורים אין צורך.

בקלחת מבשלים את המים עם קמח התירס עד להסמכה כמו דייסה .

מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית עד להזהבה קלה.

מעבירים למעבד מזון- חצי מכמות התירס, בצל, קוואקר, בזיליקום, וטוחנים.

משלבים את הפולנטה,פירורי לחם והתבלינים.

מוסיפים את גרעיני התירס הנותרים.

מערבבים לתערובת אחידה.

מכניסים לקירור והתייצבות במקרר .

משמנים נייר אפייה.

יוצרים קציצות בגודל הרצוי , מצפים בפירורי לחם.

מניחים על נייר האפייה .

מטפטפים מעט שמן זית מעל.

מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות כ- 20-30 דקות.

מקררים מעט לפני שמגישים.

טעים !

מתכון לשניצל תירס בייתי טבעוני מושלם !

 

 

 

 

מתכונים צמחוניים נוספים שלי 

 

מתכונים טבעוניים נוספים 

 

 

בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !

מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments