שניצל תירס בייתי אפוי מקלחי תירס טריים צמחוני טבעוני שמכינים בקלי קלות.
הילדים ישמחו מאוד לקבל כזה שניצל טעים, אמיתי לא כמו המוכנים של הסופר !
קלחי תירס שעמדו לי במקרר, הפכו למשהו טעים .
השניצל מתאים גם לטבעוניים – ללא ביצים או מוצרי חלב.
לתערובת הכנסתי גם פולנטה – קמח תירס מבושל שמוסיף טעם ומירקם מעולה לתערובת.
אייך מכינים שניצל תירס בייתי ?
שניצל טבעוני ללא חומרים משמרים מתירס טרי טרי
המצרכים- ל- 12-15 שניצלים
3 קלחי תירס או 3 כוסות תירס קפוא
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות קמח תירס
3/4 כוס מים
חופן עלי בזיליקום ירוקים /אפשר פטרוזיליה או עלים אחרים
1/4 כוס קוואקר
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור
טופו (150 גר’ ) שמעשיר את השניצל בחלבון.
(לא לטבעונים – במידה ואין תחליפו בתפוח אדמה גדול מבושל מרוסק לערבב עם ביצה )
לציפוי – פירורי לחם
חותכים את גרעיני התירס מהקלחים ומבשלים במים רותחים 5 דקות.
מסננים. אם משתמשים בקפוא עושים את אותה פעולה, לתירס משימורים אין צורך.
בקלחת מבשלים את המים עם קמח התירס עד להסמכה כמו דייסה .
מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית עד להזהבה קלה.
מעבירים למעבד מזון- חצי מכמות התירס, בצל, קוואקר, בזיליקום, וטוחנים.
משלבים את הפולנטה,פירורי לחם והתבלינים.
מוסיפים את גרעיני התירס הנותרים.
מערבבים לתערובת אחידה.
מכניסים לקירור והתייצבות במקרר .
משמנים נייר אפייה.
יוצרים קציצות בגודל הרצוי , מצפים בפירורי לחם.
מניחים על נייר האפייה .
מטפטפים מעט שמן זית מעל.
מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות כ- 20-30 דקות.
מקררים מעט לפני שמגישים.
טעים !
מתכון לשניצל תירס בייתי טבעוני מושלם !