שניצל כרובית צמחוני טבעוני בריא וטעים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

שניצל כרובית צמחוני טבעוני בריא וטעים 

שניצל כרובית מן הצומח – טעים ולא מטוגן 

שניצל מהצומח בהכנה בייתית הרבה יותר טעים ומזין מאלה הנמכרים בסופר.

הוא מורכב ממצרכים משובחים ובריאים שיסדרו לכם ארוחת צהריים צמחונית / טבעונית נפלאה.

השניצל משולב בטופו שתורם חלבון מלא מצויין בריא וחיוני לארוחה טובה ומזינה.

היתרון של הטופו שהוא סופח את הטעמים שמעניקים הירקות עשבי התיבול והתבלינים.

מתמזג ללא השפעה על הטעם וגם עוזר לקשור את התערובת ולתת לה “בשר”.

 

 

אני משתדלת לפחות בחלק מימות השבוע לאכול אוכל צמחוני .

מאוד אוהבת ירקות ועשבי תיבול שאפשר להכין מהם המון מאכלים מצוינים.

הטופו תורם לחלבון מלא, ועשיר בסידן ,

טעמו ניטראלי ולכן מעולה לשלב אותו בשניצלים וקציצות מהצומח.

את השניצל הזה אפשר להכין עם כל ירק אחר שיתאים לכם כמו – ברוקולי, פטריות, 

תירס, כרשה, אפונה ,תרד בטטה ועוד.

איך מכינים שניצל כרובית צמחוני טבעוני בריא וטעים ?

 

 

המצרכים להכנת השניצל-   ( כ- 20 שניצלים) 

כרובית בינונית (בערך חצי קילו)

חבילה טופו בטעם טבעי  (300 גר’)

2 בצלים

חצי כוס עלי בזיליקום טריים

חופן נדיב של עירית קצוצה

תפוח אדמה גדול מבושל קלוף (אפשר במיקרו)

חצי כוס קוואקר

רבע כוס קמח חומוס

מלח ופלפל שחור לפי טעם

ככוס פירורי לחם לציפוי

 

אופן ההכנה-

מעבירים את פרחי הכרובית למעבד מזון וטוחנים לפירורים גסים לא לרסק לגמרי.

מוציאים לקערה.

מטגנים בצל וחצי קצוצים ב 3-4 כפות שמן עד להזהבה.

מעבירים למעבד המזון-

בצל מטוגן, חצי הבצל הטרי הנותר, טופו מפורר, עלי בזיליקום, קוואקר, קמח חומוס ותפוח האדמה .

 

טוחנים לתערובת אחידה וחלקה.

מעבירים לקערה עם הכרובית , מוסיפים את העירית הקצוצה ומתבלים במלח ופלפל.

מערבבים היטב.

בידיים מעט לחות, יוצרים שניצלים בגודל הרצוי ושיהיו קצת עבים בערך כ- 2 ס”מ עובי .

מצפים בפירורי לחם ומניחים על נייר אפייה משומן  בשמן זית (או רגיל)

מטפטפים מעט שמן מעל השניצלים.

מכניסים לתנור מחומם מראש על 185 מעלות לכ- חצי שעה אפיה.

לאחר האפייה מניחים לשניצלים להתקרר מעט ולהתייצב.

ואז אפשר להגיש.

 

מתכון לשניצל כרובית טבעוני צמחוני 

שניצל כרובית צמחוני טבעוני בריא וטעים 

תכינו זה יוצא מושלם !

אחרי שתכינו כאלה, לא תקנו יותר שניצלים מוכנים והטעם משובח !

מגישים עם קרטופלך וסלט ירקות ארוחת צהרים מופלאה

 

מתכון קליל להכנת תפוחי האדמה – קרטופלך בסגנון גרמני-

3-4 תפוחי אדמה שמרככים מעט במיקרו (אפשר לבשל במים , המיקרו חוסך זמן)

בצל גדול מטגנים בשמן עד להזהבה יפה.

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.

משלבים למחבת ומקפיצים כמה דקות.

מוסיפים מלח ופלפל שחור.

מכסים במכסה ומעבירים לאש נמוכה ל 5-10 דקות.

מוכן!  

 

 

תודה לחברי הטבעוני אמיר על ההשראה 🙂

 

כאן תוכלו למצוא את כל המתכונים הצמחוניים שלי 

 

וכאן מתכונים טבעוניים 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !

מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן 

חזרה לדף הבית 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments