שילוב מנצח של טעמים – שבלולי בורקס עם פטריות
את השבלולים האלה הכנתי השבוע ממש זריזות.
חברים צלצלו שבאים לקפה. עוגה כבר הייתה לי אבל משהו מלוח וטעים לא.
הכנתי את השבלולים ממש בזריזות והם קצרו הצלחה.
זה לא נראה כל כך מהמם אבל בטעם זה פשוט מנצח!
שבלולי בצק עלים במילוי פטריות וגבינות חלבי זה פשוט שילוב קטלני …
צמחוני טעים ומעולה לאירוח
המצרכים –
בצק עלים שמרית – נמצא אצלי תמיד במקרר ואין צורך להפשיר
סלסלת פטריות טריות (אם אין אפשר להשתמש בקופסת שימורים)
בצל גדול
30 גר’ חמאה
כף קמח
כוס חלב
חופן גבינ”צ לא משנה איזה סוג – רגילה ,גאודה ,עיזים (50 גרם מגורדת)
2 כפות פרמזן מגורדת
מעט פלפל שחור גרוס
חופן עלי בזיליקום קצוצים דק(אפשר כל תבלין אחר)
קורט של אגוז מוסקט
2 כפות ריקוטה (או קוטג’)
ביצה
אופן ההכנה –
קוצצים את הבצל ומטגנים להזהבה בחמאה. מוסיפים את הפטריות הפרוסות דק ומטגנים עד שהן מאבדות מהנפח (5 דקות).
מוסיפים את הקמח מערבבים מעט ומוספים את החלב.
לאחר שהחלב נספג והתערובת קצת הסמיכה מכבים את האש .
מקררים היטב.
ומוסיפים גבינות בזיליקום תבלינים ואם יש צורך גם מלח.
משלבים את הביצה ומערבבים היטב.
התערובת צריכה להתקרר היטב.
פותחים את הבצק מעל נייר אפיה.
מרדדים מעט ומיישרים.
מורחים את התערובת על פני כל הבצק.
מגלגלים לכרוכית .
פורסים לפרוסות של כ- 2 ס”מ
מניחים על הנייר.
אם רוצים שממש יצאו לנו שבלולים מדוגמים ויפים, פשוט מקפיאים את הכרוכית לשעה ואז חותכים.
אבל אני מהרתי וחתכתי מיד.
מכניסים לאפייה 175 מעלות כחצי שעה או עד שתראו שהמאפים מזהיבים ואפויים היטב.
חטיף נהדר ומעולה לאירוח בכמה דקות של עבודה .