שטרודל תפוחים שהוא קלאסה – ממש בניחוח ובטעם אירופאי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

שטרודל תפוחים שהוא קלאסה – ממש בניחוח ובטעם אירופאי

בערב החג  אני מכינה קבוע קינוחי תפוחים והשטרודלים הם תמיד בתפריט.

 

הכנתי , שטרודל קלאסי אירופאי מלא בתפוחים עטוף בבצק עלים דקיק ופריך – תגידו אם יש ביס יותר שווה …

זה קינוח אולטימטיבי לחג.

הוא פרווה ללא מוצרי חלב  יש בו גם בצק וגם פרי עונתי – כי התפוחים הם בשיא העונה שלהם כעת.

את השטורדל הזה ממש בגרסה עם בצק עלים דומה ,אכלתי באחד הטיולים באירופה בצימר יפייפה.

בעלת הצימר הגישה אותו כל יום בשעות אחר הצהריים עם תה וקפה.

יום למחרת ,  נכנסתי למטבח של הגברת וביקשתי לראות איך היא מכינה.

השטרודל נטו מתפוחים והרבה מהם , ממש מעט מצרכים אבל טעים ומענג.

מה שהפליא אותי אז (זה היה לפני כ- 7 שנים) שהיא השתמשה בבצק עלים מצונן שהיא קנתה בסופר – לא קפוא והוא היה פשוט מושלם.

אז כמובן שהבצקים המעולים האלה הגיעו גם לכאן ויש לי בצק כזה של שמרית , תמיד במקרר.

בצק עלים על בסיס שמן פריך ודק ומעולה להכנת שטרודל או כל מאפה אחר שתרצו.

לא מתפרק בחיתוך ולא מתפורר.

אני התאהבתי.

השטרודל המושלם הזה, הוא הקינוח שגונב את ההצגה בערב החג – תסמכו עלי…

קל להכין ממש מעט מצרכים והביס מושלם .

חוץ מזה שהוא כה יפה ואלגנטי גם מקשט את שולחן הקינוחים.

ולפני שאתם שואלים אז כן אפשר להוסיף לתערובת התפוחים – קינמון ,צימוקים או אגוזים, הכל לפי טעם אישי.

בא לכם להפוך לחלבי – שימו קוביות קטנטנות של חמאה מעל המילוי.

טבעונים – פשוט אל תמרחו ביצה למעלה.

לינק לסירטון כאן 

המצרכים-

בצק עלים שמרית

8-10 תפוחים – גרני סמיט, או זהוב או ערבוב של 2 סוגי תפוחים

(אני ערבבתי)

כף גדושה סוכר אפשר יותר למי שאוהב מתוק

כפית אבקת וניל או מחית

גרידה מלימון לפי טעם

2 כפות פירורי לחם לבנים- ללא תוספות

1-2 כפות דבש – הוספתי שיהיה טעם של חג

(אפשר להוסיף קינמון ,צימוקים)

אופן ההכנה –

מגרדים את התפוחים ומניחים במסננת .

מפזרים את הסוכר.

מחכים כמה דקות , התפוחים מגירים נוזלים.

סוחטים היטב את התפוחים – בעזרת הידיים זה הכי טוב.

מעבירים לקערה.

מערבבים לתוכם וניל,גרידה של לימון ודבש.

פותחים את בצק העלים על נייר האפייה שקימחתי אותו לפני.

מניחים במרכז הבצק את פרורי הלחם באמצע .

מעל הפירורים מניחים את התפוחים המגורדים.

סוגרים משני הצדדים – אפשר לעשות דוגמא או פשוט לגלגל לכרוכית.

מורחים בביצה.

מפזרים גבישי סוכר(לא חובה)

מכניסים לתנור 175 מעלות 45 דקות או עד שתראו הזהבה יפה ואפיה טובה של המאפה.

הוא יוצא מושלם – לא מתפרק ולא נוזל מתוכו כלום.

בהגשה בוזקים אבקת סוכר .

וואו – איזה ביס – טעמתי תאמינו לי,  צימר באירופה …

 

סירטון הכנה כאן 

תכינו לחג ואורחים שלכם ישתגעו!

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

דף הפייסבוק של הקהילה שלי  – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי

בחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

שטרודל תפוחים שהוא קלאסה – ממש בניחוח ובטעם אירופאי

Subscribe
Notify of
7 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
יופי
1 year ago

יאמי

דידי
1 year ago

הכנתי את המתכון אתמול והעוגה יצאה מאוד לא טעימה. כנראה גרידת הלימון בכמות שכזו הוסיפה טעם לוואי מריר, ועם חמיצות התפוחים התקבל טעם לוואי מאוד לא עוגתי. גם איזון הסוכר שגוי, זה בטח תרם לטעם המוזר. ממליצה לתקן את המתכון.

דידי
1 year ago
Reply to  דידי

חייבת פה התנצלות! האורחים והמשפחה מאוד מאוד אהבו את העוגה. משהו בטעמים שלי כנראה היה משובש כשטעמתי לראשונה 🤦‍♀️
אלף סליחות!

שריתה
1 year ago

היי
איפה אפשר לקנות את החותכן הנחמד הזה שהשתמשת בו לעיצוב החלק העליון של השטרודל?
שנה טובה ומתוקה!

שרי בר - שף
1 year ago

הי את חמודה. והמתכונים שלך ביתיים ונראים נפלא
כמה הערות שיפור של השטרודל
1- לפזר שקדים טחונים במקום פרורי לחם
2- להוסיף חצי כפית חומץ לביצה שמורחים למעלה אין טעם בצתי לציפוי בהצלחה ושנה טובה