רוזטה הוא משקה שאני זוכרת את טעמו מילדות.
בכל בית טריפוליטאי טוב הוא נמצא במקרר.
משקה ממותק המופק משקדים מתוקים ומרים .מגישים אותו קר וצונן עם קוביות קרח.
אני זוכרת בילדותי
כשהגענו לביקור אצל דודה לידיה ז"ל אחות של אמא,
תמיד היה מונח בקבוק רוזטה מעשה ידיה, במקרר,
ומיד הייתה מגישה את המשקה לשולחן.
היה לא טעם חזק של שקדים מרים ובתור ילדה לא ממש אהבתי את המשקה.
כשמתבגרים הכל משתנה גם הטעמים…
המשקה פשוט מופלא לכל חובבי השקדים.
אני משתמשת בו בעיקר באפייה ומכניסה אותו למליות שיש בהם שקדים.
מתכון לרוזטה לצערי אין לי , אני נאלצת לקנות את המוכן,
שהוא גירסה הרבה פחות טובה מהמקור , אבל זה מה יש .
הכנתי כרוכיות שמרים במלית של שקדים טחונים ורוזטה.
טעם מושלם ומיוחד ,
ל 2 כרוכיות-
הבצק-
רבע קילו קמח (250 גר')
כפית שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חלמון
100 גר' חמאה או 1/3 כוס שמן
כחצי כוס חלב/מים
קורט מלח
גרדת לימון
המלית –
300 גר' שקדים מולבנים טחונים
כוס רוזטה
חצי כוס סוכר
כף קורנפלור
וניל
קליפת לימון מגורדת מלימון שלם
כף ליקר שקדים אמרטו ( או טיפות מתמצית)
20 גר' חמאה או 2 כפות שמן
חלבון הביצה שנותר מהבצק
הכנת הבצק-
בקערה מניחים שמרים סוכר ומים.
לאחר תפיחה קלה משלבים את שאר המרכיבים ולשים לבצק רך וחלק.
מניחים בצד מכוסה להתפחה של כחצי שעה.
אפשר ורצוי להכניס למקרר לכמה שעות – לא חובה.
מכינים את המלית-
מניחים סוכר. רוזטה בסיר כבד ומחממים.
משלבים את שקדים והקורנפלור מבשלים מעט עד להסמכה קלה.
מורידים מהאש ומשלבים את שאר המרכיבים.
מקררים את המלית.
מחלקים את הבצק ל- 2
כל חלק מרדדים דק ומורחים חצי מהמלית.
מגלגלים לכרוכית ומניחים על נייר אפייה.
מורחים בביצה טרופה.
לאחר התפחה של 20-30 דקות מכניסים לאפייה בחום 175 מעלות כחצי שעה .
מברישים בדבש או אבקת סוכר
היי נראה נהדר מה יכול להחליף רוזטה ? אני מתגוררת בחול ואין בנמצא
אין כל כך תחליף לטעם תנסי חלב שקדים או חלב רגיל ותוסיפי תמצית שקדים או ליקר שקדים