מתכון לשווארמה בייתית כמו שמכינים בשווארמיות.
כל הסודות להכנה של המאכל הכי טעים בעולם !
אצלנו בבית כמעט כל שבוע פותחים שולחן עם שווארמה בייתית ,סלטים ולאפות טריות.
לא תאמינו כמה פשוט וקל להכנה.
מתאים גם ליום העצמאות – כי אין מנה בשרית יותר ישראלית משווארמה !
אני מכינה את השווארמה שלי מבשר פרגית עוף.
הכי פשוט הכי טעים !
מה צריך עוד? – תערובת תבלינים טובה וכמובן שומן כבש – חובה לטעם מושלם !
ישנן אין-סוף סוגי בשר שאפשר להכין איתם שווארמה: בשר שווארמה הודו, פרגית עוף , בשר בקר חלקים רכים וכמובן בשר טלה .
המצרכים ל- 3-4 מנות
קילו פרגיות עוף
50 גר’ שומן כבש חתוך דק
כפית גדושה תבלין בהרט לקציצות
כפית גדושה תבלין חוואיג’ למרק
פלפל שחור
מעט מלח
איך מכינים שווארמה בבית ?
מנקים היטב את חתיכות הפרגיות משומן .
משאירים את החתיכות שלמות.
מתבלים בתבלינים ומשאירים כחצי שעה לספיגת הטעמים.
מכינים את כל התוספות שימתינו כבר על השולחן – סלט ערבי קצוץ,
פיתות או לאפות טריות , טחינה , חומוס, חמוצים , צ’יפס ובקיצור- כל מה שאוהבים לאכול עם שווארמה .
מחממים מחבת טפלון (אפשר גם על פלנצ’ה ) כבדה על אש גבוהה עם חתיכות שומן הכבש.
צולים את חתיכות הפרגית השלמות כ 2-3 דקות מכל צד.
מוציאים לקרש חיתוך.
פורסים לפרוסות דקות דקות כמו של שווארמה.
מחזירים למחבת לעוד 1-2 דקות עד שהבשר נצלה היטב.,אך לא מתייבש!
מעבירים מיד לפיתה או לאפה חמה ונהנים מכל ביס !
האוכל הכי טעים בעולם !
וכמה פשוט כבר אמרנו …
בשבילי עם טחינה וסלט זה מספיק !
שווארמה אמיתית בייתית מתכון מנצח וקל להכנה !
מתכון לשווארמה כמו בשווארמיות
מתכונים ליום העצמאות
כאן מתכון ללאפות שמכינים בבית בקלי קלות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
דף האינסטגרם הטעים שלי – מתנות קטנות האינסטגרם
חזרה לדף הראשי !
שומן כבש זה שומן טלה ?