שבלול שקדים ופירות יער של ליאור שרף – קונדיטורים מתארחים בבלוג

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

שבלול פריך במלית קרם שקדים ופירות יער מאפה מושלם וחגיגי והוא כאן בשבילכם.

 

לקראת שבועות אני מארחת בבלוג קונדיטורים ואנשי אפייה מוכשרים

שאני ממש מעריכה ואוהבת וליאור שרף הוא אחד מהם.

 

את ליאור חובב אפייה ברמה של קונדיטור, הכרנו כולנו בתכנית ביייק אוף עונה ראשונה.

הוא היה אחד מצמד השוטרים האופים והמוכשרים.

 

אני כל פעם נפעמת מהעוגות שהוא מעלה בפייס, פשוט מדהימות ברמה יוצאת דופן.

הייתי בטוחה שהוא קונדיטור מקצועי אבל ליאור מגדיר את עצמו כחובב אפייה ,

ביום עובד במשטרה כקצין חקירות בדרגת רב פקד ביחידה המרכזית 

ובלילה משקיע בניסויים במטבח.

אפייה בשביל ליאור, היא סוג של תרפייה וניקוי ראש. 

את יצירותיו של ליאור תוכלו לראות גם בעמוד האינסטגרם שלו – Lior scherf

 

והנה המתכון לעוגה של ליאור,

 

 

 

הכמות כאן היא ל 2 מאפים בצורת שבלול 

לבצק-

200 גר' חמאה

500 גר' קמח

4 גר' אבקת אפייה

גביע יוגורט

קורט מלח

גרידת לימון מלימון אחד

הכנת הבצק-

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד שנוצר כדור אחיד.

מעבירים למקרר עד להכנת קרם השקדים.

 

קרם שקדים-

100 גר' אבקת שקדים

100 גר' אבקת סוכר

100 גר' חמאה

ביצה טרופה

כף ת. שקדים

כף רום

כף קורנפלור

 

מערבבים חמאה עם אבקת שקדים ואבקת סוכר למסה חלקה. מוסיפים את הביצה הטרופה בשלוש פעמים עד הטמעה.

מוסיפים ת. שקדים ורום ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.

מעבירים לשק זילוף צנתר 8 מ"מ (או לפני הזילוף אני חותך עם מספריים בערך לקוטר הזה.)

 

מילוי – פירות יער

300 גר' פירות יער קפואים

מעט סוכר

הרכבה ואפייה-

מחממים תנור ל- 180 מעלות

 

מחלקים את הבצק ל 2. מכל חלק נכין מאפה שבלול אחד.

 

על משטח מקומח פותחים כל חלק למלבן 30/40.

בעזרת סכין או גלגלת פיצה, חותכים את הבצק ל- 3 רצועות לאורך.

מזלפים במרכז כל רצועה קרם שקדים לאורך הרצועה להשאיר משני הקצוות 2 ס"מ ללא זילוף.

מסדרים בשורה אחידה פירות יער על הקרם שקדים (ללא רווחים) .

מפזרים מעט סוכר מעל פירות היער.

סוגרים את הבצק מעל פירות היער בצביטה. ( יוצרים גליל)

מסדרים את הגלילים מהמרכז החוצה בצורת שבללול כשהתפר נמצא בחלק התחתון.

אופים כ- 40 דקות עד שמזהיב קלות.

מוציאים מהתנור מצננם כשעה ובוזקים אבקת סוכר.

 

מושלם !

 

תודה לך ליאור על השיתוף של המתכון המושלם הזה אני ממש רצה להכין אותו 🙂

 

כמה מהיצירות המדהימות של ליאור – מוזמנים לעקוב  באינסטוש 

    

   

 

חג שמח 🙂

 

כאן כל מתכוני שבועות 

 

חזרה לעמוד הראשי !

תגובות

תגובות