שבלול קרואסון שמרים בניחוח לימון משכר… נוצר משארית של בצק שמרים עלים.
אני תמיד טוענת ש"שאריות" זה דבר מעולה 🙂
הכנתי גביניות שמרים מתוקות ונשארה לי חתיכת בצק . במקום לעשות קרואסונים אחד אחד ,הכנתי שבלול קרואסון.
כדי שלא יהיה משעמם וללא מלית בכלל ,שילבתי בגילגול שקדים מולבנים והרבה לימון מגורר.
התוצאה יצאה יפה ומרשימה והכי חשוב טעימה בטירוף כמו שאני אוהבת.
יצאו לי תמונות כאלה יפות, שהיה חבל לא להכניס את כולן לפוסט אז תהנו –
בצק שמרים – מעולה לגביניות -קרואסונים- דנישים וקראנצ'ים
הכמות לחצי קילו קמח – אפשר להכפיל את הכמויות כמובן.
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים או 25 ג"ר טריים
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
1סוכר וניל
כפית גרד לימון טרי
כ- 3/4 כוס חלב
1/2 כפית מלח
200 ג"ר חמאה
אופן הכנת הבצק-
בכוס לערבב שמרים עם מעט מהחלב וכפית סוכר, להניח להתפחה כ- 5 דקות.
בקערת המיקסר להניח קמח, ביצים, וניל, חלב ותערובת השמרים, להתחיל בלישה ולהוסיף 100 ג"ר חמאה.
להמשיך ללוש מספר דקות אם יש צורך להוסיף עוד מעט חלב.
לקראת סוף הלישה להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק צריך להפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .
להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .
לאחר מכן להכניס לקירור של כשעתיים לפחות.
לרדד את הבצק למלבן גדול. למרוח 100 ג"ר החמאה הנותרת, על 2/3 בצק ולקפל על שלוש .
לקפל לריבוע. לעטוף בניילון לא הדוק.
להכניס לקירור- שלוש שעות לפחות.
לרדד שוב את הבצק למלבן גדול ולקפל שוב ללא חמאה.
להכניס לקירור ללילה לפחות.
אפשר להכין מהבצק קרואסונים גביניות וקראנצ'ים.
השבלול שהכנתי הוא מכמות של רבע מהבצק.
הכנת השבלול-
משטחים את הבצק למלבן גדול ודק מאוד.
מורחים בחמאה כ- 25 ג"ר.
מעל החמאה מפזרים חופן (2-3 כפות) סוכר
חופן (2-3 כפות) שקדים מולבנים
קליפת לימון מגורדת בכמות נאה… לפי טעם.
מגלגלים לכרוכית הדוקה ו"משבללים"
לאחר שהשבלול תפח כשעה,
מורחים אותו בעדינות, במעט שמנת מתוקה וזורים שבבי שקדים מולבנים.
מכניסים לתנור מחומם 170 מעלות למשך כחצי שעה אפייה, או עד הזהבה יפה.
להגשה אפשר ורצוי לפדר באבקת סוכר
להגיש חם וטרי .
בתאבון ובהנאה 🙂
מהבצק המעולה הזה הכנתי גם גביניות שמרים מהממות-
המילוי לגביניות-
300 ג"ר טוב טעם או גבינה באותו מירקם- כנען, טוברוג
1/3 כוס סוכר
3 כפות שמנת מתוקה או גבינת שמנת
1 כף קורנפלור
1 ביצה קטנה
גרד לימון
רום או וניל איכותי
צימוקים/אוכמניות מיובשות
משטחים את הבצק וחותכים לריבועים,
שמים כף מילוי וסוגרים לצורת מעטפה.
מורחים על פינות הריבועים ביצה טרופה ומהדקים – עוזר לגביניות להשאר שלמות.
מניחים אותן צמודות על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
לאחר התפחה – 40 דקות מורחים בביצה ומכניסים לתנור 170-180 לאפייה של כ40 דקות.
כנסו לעוד מאפי השמרים שלי
אהבתם … פרגנו בלייק לדף של הבלוג בפייסבוק תודה <3
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם