שבלול קרואסון חמאה ושקדים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_2343

IMG_2345

IMG_2365

IMG_2389

IMG_2410

שבלול קרואסון שמרים בניחוח לימון משכר… נוצר משארית של בצק שמרים עלים.

אני תמיד טוענת ש"שאריות" זה דבר מעולה 🙂

הכנתי גביניות שמרים מתוקות ונשארה לי חתיכת בצק . במקום לעשות קרואסונים אחד אחד ,הכנתי שבלול קרואסון.

כדי שלא יהיה משעמם וללא מלית בכלל ,שילבתי בגילגול שקדים מולבנים והרבה לימון מגורר.

התוצאה יצאה יפה ומרשימה והכי חשוב טעימה בטירוף כמו שאני אוהבת. 

יצאו לי תמונות כאלה יפות, שהיה חבל לא להכניס את כולן לפוסט אז תהנו –

IMG_2385

IMG_2381

בצק שמרים – מעולה לגביניות -קרואסונים- דנישים וקראנצ'ים

הכמות לחצי קילו קמח – אפשר להכפיל את הכמויות כמובן.

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים או 25 ג"ר טריים

2 ביצים

1/3 כוס סוכר

1סוכר וניל

כפית גרד לימון טרי

כ- 3/4 כוס חלב

1/2 כפית מלח

200 ג"ר חמאה

 

אופן הכנת הבצק-

בכוס לערבב שמרים עם  מעט מהחלב וכפית סוכר, להניח להתפחה כ- 5 דקות.

בקערת המיקסר להניח קמח, ביצים, וניל, חלב ותערובת השמרים, להתחיל בלישה  ולהוסיף 100 ג"ר חמאה.

להמשיך ללוש מספר דקות אם יש צורך להוסיף עוד מעט חלב.

לקראת סוף  הלישה להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק צריך להפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .

להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .

לאחר מכן להכניס לקירור של כשעתיים לפחות.

 

 לרדד את הבצק למלבן גדול. למרוח 100 ג"ר החמאה הנותרת, על 2/3 בצק ולקפל על שלוש . 

לקפל לריבוע. לעטוף בניילון לא הדוק.

IMG_8200

IMG_8205

להכניס לקירור- שלוש שעות לפחות.

לרדד שוב את הבצק למלבן גדול ולקפל שוב ללא חמאה.

להכניס לקירור ללילה לפחות.

 

אפשר להכין מהבצק קרואסונים גביניות וקראנצ'ים.

השבלול שהכנתי הוא מכמות של רבע מהבצק.

הכנת השבלול-

משטחים את הבצק למלבן גדול ודק מאוד.

מורחים בחמאה כ- 25 ג"ר.

מעל החמאה מפזרים  חופן (2-3 כפות)  סוכר

חופן (2-3 כפות) שקדים מולבנים 

קליפת לימון מגורדת בכמות נאה… לפי טעם.

IMG_2324

מגלגלים לכרוכית הדוקה ו"משבללים"

IMG_2326

IMG_2328

לאחר שהשבלול תפח כשעה,

מורחים אותו בעדינות, במעט שמנת מתוקה וזורים שבבי שקדים מולבנים.

IMG_2340

מכניסים לתנור מחומם 170 מעלות למשך כחצי שעה אפייה, או עד הזהבה יפה.

IMG_2351

להגשה אפשר ורצוי לפדר באבקת סוכר 

להגיש חם וטרי .

IMG_2361

IMG_2379

 

IMG_2392

בתאבון ובהנאה 🙂

IMG_2405

מהבצק המעולה הזה הכנתי גם גביניות שמרים מהממות-

המילוי לגביניות-

300 ג"ר טוב טעם או גבינה באותו מירקם- כנען, טוברוג

1/3 כוס סוכר

3 כפות שמנת מתוקה או גבינת שמנת 

1 כף קורנפלור

1 ביצה קטנה

גרד לימון

רום או וניל איכותי

צימוקים/אוכמניות מיובשות

משטחים את הבצק וחותכים לריבועים,

שמים כף מילוי וסוגרים לצורת מעטפה. 

מורחים על פינות הריבועים ביצה טרופה ומהדקים – עוזר לגביניות להשאר שלמות.

מניחים אותן צמודות על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

לאחר התפחה – 40 דקות מורחים בביצה ומכניסים לתנור  170-180 לאפייה של כ40 דקות.

IMG_1355

IMG_1379

IMG_1473

 

כנסו לעוד מאפי השמרים שלי 

 

אהבתם … פרגנו בלייק לדף של הבלוג בפייסבוק  תודה <3

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם