ריפעת – מתכון לעוגיות רייפעת מרוקאיות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

ריפעת – מתכון לעוגיות רייפעת מרוקאיות

ריפעת / רייפעת / ראאפה / רייפאת  למי שלא מכיר – הן עוגיות ה "פתי בר" של המטבח המרוקאי – עוגיות פריכות בטעם אניס נהדר שמתאימות בדיוק לתה של אחר הצהריים ביום חורף קריר.

מי שאוהב את טעמי האניס זו העוגייה בשבילו.

מאוד קלה להכנה וטעמה נפלא .

את התמונה הזו ראיתי בעמוד האינסטוש הטעים של חברתי לפייס רותי ביטון המוכשרת . רוצו לעקוב אחריה שווה !  כאן הקישור לעמוד 

כל העוגות והמתוקים שהיא מכינה הן ממש יצירות מדוייקות ויפייפיות .

כשראיתי את התמונה של הריפעת – כתבתי לה שאלה הריפעת הכי מושלמות שראיתי , וביקשתי את המתכון.

רותי העבירה לי את המתכון – מתכון של הקונדיטור המוכשר סימון בן גל. (המתכון של סימון )

עם שינויים קטנים של רותי – בעיקר בשיטת הרידוד ועיצוב העוגייה.

תודה רותי אהובה, על ההשראה והמתכון ותודה לסימון בן גל המוכשר על המתכון המקורי !

מיד רצתי להכין את העוגיות.

הדבר היחיד ששיניתי במתכון הוא קצת פחות סוכר,הוספה של קורט מלח, חמאה במקום מזולה ואבקת אפייה אחת במקום 2 שכתוב במתכון.

מכורים למטבח ?  מוזמנים להצטרף אלי לקבוצה שלי -התפריט היומי בפייסבוק

לוחצים כאן ומצטרפים – התפריט היומי !

בואו להכין עוגיות ריפעת / רייפעת עוגיות אניס מושלמות לתה של חורף !

המצרכים –

קילו קמח

שקית אבקת אפייה

כוס וחצי סוכר

קורט מלח

כוס וחצי שמן

100 גר' חמאה

כפית גרידה מלימון טרי

2 ביצים/ טבעוניים מחליפים במים או חלב צמחי

כ- 3/4 כוס מים – לפי צורך

100 גר' זרעי שומר שטופים יבשים ונקיים (אני שמתי 50 גר')

אני קצת גורסת אותם (אפשר להשתמש גם ביאנסון)

אפשר להוסיף גם חופן שומשום

מחממים תנור ל – 170 מעלות

אופן ההכנה –

  • בקערה מנפים קמח ומשלבים את שאר המרכיבים ולשים לבצק אחיד.
  • מוסיפים מים בהתאם לספיגת הקמח עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  • מניחים בצד למנוחה כ- 20 דקות.
  • מחלקים את הבצק ל- 4 ומרדדים כל חלק בין שני דפי נייר אפייה לעובי ממש ממש דק.
  • חותכים לריבועים עם גלגלת משוננת.
  • עוברים על הבצק עם גלגלת דוקרנים או מזלג כדי שהבצק לא יתפח באפייה.
  • מכניסים לאפייה של כ- 20 דקות 170 מעלות.

מצטרפים כאן לעמוד הטעים שלי באינסטגרם !

ריפעת – מתכון לעוגיות רייפעת מרוקאיות – רוצו להכין !

מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

 

  • כדי להפוך את העוגיות לפרווה – מחליפים את החמאה בתחליפים (נטורינה,מזולה וכו')

  • כדי להפוך את העוגייה לטבעונית – מורידים ביצים ומוסיפים עוד כרבע כוס מים או יותר לפי צורך

 

 

הכנתם את המתכון ?

מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food – עמוד האינסטגרם שלי !

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות