
ריפעת – מתכון לעוגיות רייפעת מרוקאיות
ריפעת / רייפעת / ראאפה / רייפאת למי שלא מכיר – הן עוגיות ה “פתי בר” של המטבח המרוקאי – עוגיות פריכות בטעם אניס נהדר שמתאימות בדיוק לתה של אחר הצהריים ביום חורף קריר.
מי שאוהב את טעמי האניס זו העוגייה בשבילו.
מאוד קלה להכנה וטעמה נפלא .
את התמונה הזו ראיתי בעמוד האינסטוש הטעים של חברתי לפייס רותי ביטון המוכשרת . רוצו לעקוב אחריה שווה ! כאן הקישור לעמוד
כל העוגות והמתוקים שהיא מכינה הן ממש יצירות מדוייקות ויפייפיות .
כשראיתי את התמונה של הריפעת – כתבתי לה שאלה הריפעת הכי מושלמות שראיתי , וביקשתי את המתכון.
רותי העבירה לי את המתכון – מתכון של הקונדיטור המוכשר סימון בן גל. (המתכון של סימון )
עם שינויים קטנים של רותי – בעיקר בשיטת הרידוד ועיצוב העוגייה.
תודה רותי אהובה, על ההשראה והמתכון ותודה לסימון בן גל המוכשר על המתכון המקורי !
מיד רצתי להכין את העוגיות.
הדבר היחיד ששיניתי במתכון הוא קצת פחות סוכר,הוספה של קורט מלח, חמאה במקום מזולה ואבקת אפייה אחת במקום 2 שכתוב במתכון.
מכורים למטבח ? מוזמנים להצטרף אלי לקבוצה שלי -התפריט היומי בפייסבוק
לוחצים כאן ומצטרפים – התפריט היומי !
בואו להכין עוגיות ריפעת / רייפעת עוגיות אניס מושלמות לתה של חורף !
יש לכם אינסטגרם ?
בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !
מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן
המצרכים –
קילו קמח
שקית אבקת אפייה
כוס וחצי סוכר
קורט מלח
כוס וחצי שמן
100 גר’ חמאה
כפית גרידה מלימון טרי
2 ביצים/ טבעוניים מחליפים במים או חלב צמחי
כ- 3/4 כוס מים – לפי צורך
100 גר’ זרעי שומר שטופים יבשים ונקיים (אני שמתי 50 גר’)
אני קצת גורסת אותם (אפשר להשתמש גם ביאנסון)
אפשר להוסיף גם חופן שומשום
מחממים תנור ל – 170 מעלות
אופן ההכנה –
- בקערה מנפים קמח ומשלבים את שאר המרכיבים ולשים לבצק אחיד.
- מוסיפים מים בהתאם לספיגת הקמח עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
- מניחים בצד למנוחה כ- 20 דקות.
- מחלקים את הבצק ל- 4 ומרדדים כל חלק בין שני דפי נייר אפייה לעובי ממש ממש דק.
- חותכים לריבועים עם גלגלת משוננת.
- עוברים על הבצק עם גלגלת דוקרנים או מזלג כדי שהבצק לא יתפח באפייה.
- מכניסים לאפייה של כ- 20 דקות 170
ריפעת – מתכון לעוגיות רייפעת מרוקאיות – רוצו להכין !
מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי
-
כדי להפוך את העוגיות לפרווה – מחליפים את החמאה בתחליפים (נטורינה,מזולה וכו’)
-
כדי להפוך את העוגייה לטבעונית – מורידים ביצים ומוסיפים עוד כרבע כוס מים או יותר לפי צורך