בימי החורף הקרים אין כמו ריזוטו טרי וחם.
ארוחת ערב כיפית וקלילה.
ריזוטו איטלקי קלאסי בטעם חלבי עם פטריות טריות.
המצרכים
1 כוס אורז לריזוטו ארבוריו
1 בצל קצוץ
סלסלת פטריות טריות (אפשר לשלב כמה סוגי פטריות )
כף פטריות יבשות מושרות במעט מים
25 ג"ר חמאה
1/3 כוס יין לבן
מלח, פלפל
1/2 כוס שמנת מתוקה או חלב
ציר ירקות או מים רותחים
מעט גבינת פרמזן מגוררת -לפזר לפני ההגשה
עלי בזיליקום
התחילו בהכנת ציר ירקות – מרק מכל הירקות מומלץ .
בסיר כבד לחמם חמאה ולהוסיף את הבצל לטגן אותו עד לשקיפות.
להוסיף את הפטריות לערבב היטב.
להוסיף את האורז, לטגן היטב כשתי דקות.
לשלב פנימה את היין.
להתחיל להוסיף ציר ירקות (או מים רותחים) כל פעם מצקת אחת תוך כדי בחישה מתמדת.
בכל פעם שהנוזלים נספגים להוסיף עוד ציר. לקראת הסוף להוסיף את השמנת/חלב,
כך במשך כ 20-30 דקות עד שהאורז מבושל אך עדין יש מעט נוזלים.
להגיש בתוספת מעט פרמזן מגוררת ועלי בזיליקום טריים!
בתאבון 🙂