מתכון לריזוטו בטטה וברוקלי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אני תמיד אוהבת להשתמש בירקות העונתיים שפשוט זמינים במקרר שלי.

אז, הברוקולי והבטטה מככבים במנה הבאה.

 

 

15322396_1276535655739788_165760216_o

ריזוטו הוא מסוג המאכלים שאני מכינה בעיקר בחורף.

צלחת של ריזוטו חם בשילוב ירקות , מתאימה לי תמיד בשעות הערב לפינוק משפחתי.

הריזוטו שאני מכינה אינו מכיל כמויות גדולות של חמאה ושמנת. 

הכמויות הן מספיק טובות כדי להעשיר את הטעמים.

האורז בשילוב הירקות יוצא טעים ולא כבד.

 

בואו להכין ארוחת ערב מפנקת בפחות מחצי שעה ,

 

 

15322396_1276535655739788_165760216_o

המצרכים ל-4 מנות

כוס אורז לריזוטו מסוג ארבוריו- לריזוטו טעים ומוצלח חייבים להשקיע גם באורז איכותי

15310856_1276536652406355_12440199_o

בצל קצוץ

כרשה קטנה קצוצה

3 פרחי ברוקלי גדולים חתוכים

בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות חמאה 

מלח,פלפל,

1/2 כפית בזיליקום יבש

מעט פירורי פטה עיזים/פרמזן

1/4 כוס שמנת מתוקה ( אפשר להחליף בחלב – למי שסופר קלוריות )

ציר ירקות או מים רותחים

 

מניחים את החמאה בסיר כבד ומחממים,

 

מוסיפים את הבצל והכרשה.

מטגנים כ-3-4 דקות תוך כדי עירבוב.

משלבים את הבטטה והברוקלי.

15304023_1276536792406341_1917743492_o

ממשיכים לטגן כ- 2 דקות ומוסיפים את האורז.

15354249_1276536769073010_816243428_o

 

מטגנים עוד כדקה שתיים ומתחילים להוסיף את הנוזלים.

מוסיפים מים רותחים או ציר ירקות, כל פעם כמות של מצקת  וממשיכים לבחוש.

לאחר כ- 15-20 דקות בודקים אם האורז מוכן.

משלבים את התבלינים והשמנת לעוד כדקה בישול ומורידים מהאש.

מעבירים לצלחת הגשה מקשטים בפירורי פטה עיזים ועלי בזיליקום טרי.

בתאבון!

15354113_1276536772406343_762415541_o

15322396_1276535655739788_165760216_o

 

אפשר לשלב פרמזן במקום הפטה

לפי טעם 🙂

 

 

כנסו לעוד מתכונים מהמטבח האיטלקי האהוב 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments